Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, maj 26, 2012

Jag tror jag håller på att dö

Jo, så är det. Livet passerar revy och jag ser Liemannen kliva ur sin bil några hus bort.

Nu ringer han på i alla hus och frågar efter Göran Demnert.

"-lägg av säger hustrun. Du är bara förkyld. Du har inte ens feber. Och båten orkade du minsann putsa på men du orkar inte ens dammsuga hemma. Sluta larva dig".

Ingen förstår mig. Och de flesta ESC-låtar är trista.

Liemannen visade sig bara vara en försäljare av kokosbollar. Schysst kille visade det sig.

onsdag, maj 23, 2012

Varför händer allt just nu?

Den här våren, alltid den här jävla våren.

Jag älskar våren, jag älskar när grönskan spirar, värmen stiger liksom humöret. Precis som när jag tittar på min hustru. (kallas att plocka poäng, hon läser det här).

Men så har vi det här som kallas jobb och som förstör hela våren. Plötsligt vaknar alla bussbeställare, dagis, företag, turistgrupper, resebyråer, you name it, plötsligt ska alla boka bussar. Samtidigt.

Man hinner plötsligt ingenting och allting man gör både på fritid och i jobb sker med en stress som inte är hälsosamt. Men vi i bussbranschen tuggar på ändå. Det är ju liksom vårt jobb.

Nu har jag allvarligt börjat fundera på att låta segelbåten stå på land över sommaren. Känner bara en tung ångest och tidspress att få den i sjön om någon vecka eller så. Men vi får se, det finns de i familjen som inte stöder denna fundering.

Men allt blir påverkat av den här förbaskad vårstressen. Ta tennisen igår t.ex. Ledde komfortabelt med 5-1 då något hände igen. En typisk stressreaktion. Tappade fokus på allt och killen jag mötte vände så han ledde med 6-5 och han skulle sedan bara lätt serva hem setet. Han hade ju kommit in i den så kallade zonen.

Men då mina damer och herrar, då blev jag förbannad, tog fram mitt bästa kämpahumör och bröt hans serve blankt. Sedan fortsatte jag krossen och vann tiebreak med hela 7-1. Så, exakt så, ska en slipsten dras när det tar emot lite.

Men nu har jag inte tid att skriva mer. Lönerna ska ju vara klara senast idag och jag har inte ens börjat trots att jag gick upp redan kl 0530 för att hinna med det innan telefonerna börjar brinna.

Tro inte att jag gnäller, jag berättar bara hur saker och ting ligger till.

söndag, maj 20, 2012

Jag är så stolt över vår personal

Alla positiva kommentarer från våra kunder om våra ambassadörer på fältet, våra chaufförer, gör mig så stolt. Alltid lika kul att läsa såna mail.

En annan medarbetare som visat framåtanda och som jag känner mig stolt över är företagets friskvårdsansvarige, Elsa.

Efter idogt tränande kom hon häromdagen  på en mycket hedrande andraplats i en tävling med över 60 deltagare. En liten försmädlig miss i början av tävlingen förstörde vinstchansen, men i tid var hon hela tre sekunder snabbare än den näst snabbaste deltagaren. (för att inga missförstånd ska ske vill jag bara nämna att Elsa är den fyrbenta varelsen. Den tvåbenta som springer framför är Sofia, Elsas chef)



Här sitter hon, vår friskvårdsansvarige Elsa. Stolt som en tupp. Precis som jag.


onsdag, maj 16, 2012

Plan B, inköp av ny båt

Funderade lite kring mitt förra inlägg. Här behövs helt klart en Plan B.

Så därför inköpte jag idag på nätet, efter idogt konsumentriktigt letande och jämförande mellan lämpliga objekt, exakt det jag behöver, en extra båt. Utifall segelbåten plötsligt förvandlas till en Titanic-look-a-like.


tisdag, maj 15, 2012

And the time is running out

Alla projekt som visas på TV har alltid en deadline. Som alltid är på väg att rinna ut. Men som alltid blir allt klart preciiiiiis i tid.

Mitt eget lilla projekt, byta bottengenomföringar på båten fortgår, dock inte helt enligt plan. Först måste de gamla genomföringarna tas bort vilket inte är helt lätt, de har ändå suttit närmare trettio år. Men med blod, svett men inga tårar, två bautarörtänger, en bra kapmaskin och oändligt med tålamod är de nu borta.

Nu börjar det svåra, att få ihop allting i ett, i mina ögon, avancerat rörmokeri. Det kan vara så, alltså kan vara så, att jag så att säga har tagit mig vatten över huvudet.

Läget just nu är att jag har fyra hål i botten på båten och en begränsad kompetens att täppa till dem. And the time is running out.


måndag, maj 14, 2012

Skönhetsideal?

Fick plötsligt tidningen Amelia i min hand. Du vet tidningen där Amelia Adamo envisas med att alltid vara på bild på omslaget. Inget fel med det.

Kanske har hon en outtalad tävling med sina läsare, typ Finn 250 fel. Tävlingen går ut på att leta rätt på alla hennes rynkor på kroppen som är bortretuscherade.

Spelar liksom ingen roll om hon så använder samtliga föryngrings- och rynkbortagningskrämer som annonseras i tidningen, hon ser inte ut i verkligheten som hon gör på bild.

På ledarsidan skriver hon bla om att åldras med värdighet. Är det värdigt att låta sig avbildas under förutsättning att bilden ska fixas så hon ser minst 10 år yngre ut? Nej, det är ovärdigt.

Men man hackar gärna på yngre modeller och agenturer som "lurar" unga kvinnor att de ska se trådsmala o svala ut. Och så går Adamo ut och "förskönar" mogna kvinnor att se ut som ett fåtal lyckliga som inte har några medfödda rynkor och skavanker.

Näe, då är banne mig Blondinbella bättre. Till och med mycket bättre. Hon kämpar på för att yngre tjejer inte ska gå på de skönhetsideal som skapas i unga år och som fortsätter med Ameliastuket när de blir äldre.

Klart att jag heller inte vill visa mina rynkor och skavanker i ansiktet, men jag valde en annan taktik vilket framgår av bilden på mig ute i högerspalten.

söndag, maj 13, 2012

Fågelexpressen

Med tanke på hur vår logga ser ut är det inte särskilt förvånande med de här två resenärerna.

Påpassligt fångat på bild av vår chaufför Jonas. (nej, inte samma Jonas som häromdagen friade till min dotter)

fredag, maj 11, 2012

Bästa bilden på länge

Den här bilden har jag snott på Facebook. Bilden tillhör enligt uppgift Carolina Guillén Åkerlind.

Jag tycker bilden är så fruktansvärt bra så jag bara måste visa den även för dig. Även bildtexten som hör till bilden förhöjer det "braiga" med den.

Se och njut.
Heja Rosa laget.

torsdag, maj 10, 2012

Reklam är svårt

Ser du på TV? Då har du säkert sett Sibas reklam där den hysteriske Fabian står och skriker om deras toklåga priser. 

Nu har ju tydligen Siba fullständigt slängt bort sina reklammiljoner till ingen nytta. Läste idag om en undersökning hur reklam påverkar. Och ser man på, just Sibas reklam får konsumenterna att välja bort deras varumärke när man tänker handla elektronik. Osis för Siba.

En sak måste jag erkänna. Till min första segelbåt snodde jag Sibas namn men skruvade till det lite till en ordlek. Båten fick heta Zibas. På engelska låter det som see bus, dvs sjöbuss. Du fattar kopplingen va?

Reklam är som sagt svårt. Jag tror mer på min egen lågmälda framtoning när det gäller reklam. Så här t.ex på bästa sändningstid i TV4 :

Vi tänker oss en storstadsmiljö, och så glider en StockholmsBuss sakta och mäktigt från vänster till höger. En speakerröst (kanske jag själv för att spara pengar) säger:

"Välkommen att hyra buss av oss. Om du har lust alltså". Och så en lagom konsumtionsvänlig musik i bakgrunden och en gosskör som vackert sjunger StockholmsBuss, När Du Behöver Hyra Buss. Och så en schlagermässig tonartshöjning och samma ramsa en gång till.

Sen tonar bilden ut och blir svart. Och så hör man lite fågelkvitter.

Va, vad säger du, skulle inte du bli lite sugen på att hyra buss av StockholmsBuss då?

onsdag, maj 09, 2012

Det börjar köra ihop sig

Jaha, här har man suttit och haft det hyggligt lugnt över vintern med en rätt lagom mängd uppdrag. Så plötsligt blåser det till och det blir full storm på kontoret, bokningarna plingar till i mailboxen i en strid ström.

Rätt kul, det går ju inte att komma ifrån, det är ju det man vill som företagare. Men det skulle ju vara trevligt om man liksom kunde smeta ut alla uppdragen jämnt över året istället för att merparten ligger under sommarhalvåret.

Bara att gilla läget. Det gör jag.

På grund av detta har jag tillfälligt lagt planerna på avancemang i tennisserien lite åt sidan. Särskilt efter gårdagens tennisfajt, mot den där Berit igen. Jag kan inte spela mot den kvinnan, det funkar bara inte. Hon "gömmer" sina slag och lyckas vinkla ut bollarna som ingen annan jag mött.

Av hänsyn till mig själv, jag orkar inte läsa resultatet i skrift, avstår jag från att meddela setsiffrorna. Det gör helt enkelt för ont.

måndag, maj 07, 2012

Dags att börja förbereda

Kära Jonas, när du nu.. Näe, inget bra.
Kära bröllopspar, när ni nu... Nix, för vanligt.
Redan de gamla grekerna... Nej nej nej, för mossigt.
Som liten drömde du om .... Näe, det går bort.
Hörru Jonas, du kanske borde .... Mmm, kanske kan bli nåt. Får spåna vidare på det.

Du har väl sett och hört lottreklamen, Plötsligt händer det. Så blev det också här. Min dotter tillika arbetskamrat är på Amerrkasemester med drömprinsen.

Och där och då inträffar det som inte var väntat. Klockan 04 härommorgonen plingade det in ett SMS på min telefon. Läs vidare här på hennes egen blogg hur det gick till när drömprinsen friade. Så romantiskt så man nästan får en tår i ögonvrån. Om man bortser från gässen alltså. Men jag tror hon såg fel i uppståndelsen, jag är helt övertygad om att det var vita hästar.

Just nu pågår förhandlingar om hemgiften. Jonas påstår att jag ska betala honom en slant men jag påstår att han  ska ersätta mig för alla utlägg jag haft för dottern under alla år.

Jag har föreslagit en motorbåt Princess 42 fot i utbyte mot min dotters hand. Prinsessa mot en Princessa liksom, men det tycker han är i mesta laget. Förhandlingarna är nu nere på halva värdet, en Bavaria 32, men jag tror han nobbar även det.

Skulle inte förvåna mig om vi till slut kommer överens om en kompromiss, bottenmålning av min nuvarande båt.

Idag är jag en rätt glad far. Och modern dvs min hustru, är minst lika glad. Det är en bra och fin grabb som vår dotter nu fått en ring av. Vi är stolta över hennes val.

fredag, maj 04, 2012

Det blev lite pinsamt faktiskt

Nu är hustrun åter inom hemmets väggar. Fick jobba hårt igår kväll med dammsugning, start av diskmaskin, undanplock av tvätt osv osv. Ja du vet hur det kan bli ibland.

När hustrun kom hem nu på eftermiddagen utspann sig följande dialog efter den sedvanliga kramen och pussen.
H=hustrun, J=jag.

H: Har du varit och handlat någon middag?
J: Näe
H: Men lilla gubben, jag har nyss kommit hem från Mallis, inte har väl jag lust att åka och handla nu. Jag tänkte du hade fixat något gott, det är ju ändå vår bröllopsdag idag
J: -----
H: Har du glömt den?
J: Självklart inte lilla gumman, det har bara varit sjukt mycket på jobbet, har jobbat stenhårt med båten och så har jag nu ansvaret för två hundar, visserligen tillfälligt, men det tar ändå på krafterna.
H: Jaha, då får vi väl strunta i att äta något då.

Jaha, vad ska jag göra nu då? Här gäller snabb improvisation, think outside the box Göran. Think hard.

Wish me luck, glömda bröllopsdagar leker man inte med.

torsdag, maj 03, 2012

Jag fick en utmaning

Från min dotters blogg Sofias Secrets fick jag utmaningen att svara på 10 frågor. Här kommer frågorna. Och svaren.
      Vilken är din största prestation?
Många saker. Men om vi bortser från det där med att skaffa barn så är det nog att ha hållit mitt företag vid liv i över 20 år och under den tiden bidragit med rätt många arbetstillfällen för andra människor.
Om du kunde göra något ogjort, vad skulle det vara?
Att jag stannade för länge på min arbetsplats mellan 1977 och 1986. Om jag inte gjort det så hade jag nog fått svara annorlunda på första frågan.
Nämn en sak du absolut inte skulle kunna vara utan
Min Iphone och min blogg (det blev två saker)
Vad ger dig hopp
När familjen mår bra
Vem skulle spela huvudrollen i filmen om dig? Varför?
Självklart John Cleese. Han har samma humor som jag. Ibland känner jag mig som honom
Vad är ditt närmsta mål?
Jag omformulerar frågan till vilka är dina närmsta mål.
- att få båten i sjön
- att återigen börja träna högintensivt och regelbundet. Om 25 år när jag dör vill jag vara extremt vältränad så det är lagom att börja nu.
- att blir en bättre tennisspelare
Vad läser du helst för tidning
DN till frukost är ett måste. Prenumererar även på så gott som samtliga båt- och fototidningar.
Hur reagerar du på stress
Mår inte så bra då. Kanske stroken förra året var den ultimata reaktionen.
Nämn något du ännu inte gjort men bara MÅSTE göra innan du dör
- vandra i fjällen och ta bilder som jag kan vara extra stolt över.
- få ordning på alla bilder jag tagit genom livet
- se till att mina barn och barnbarn kommer att minnas mig med vördnad och respekt.
Hur kopplar du av bäst
Att göra ingenting, absolut ingenting. Gärna i stugan på landet eller ännu hellre i segelbåten en solig och varm dag i lagom bris som blåser in med ca 130 graders vindvinkel. 

onsdag, maj 02, 2012

Min fru har lämnat mig

Vi skiljdes som vänner, det gjorde vi. Vi till och med pussades och kramades. Vi båda kände en viss separationsångest, det kan nog bli så efter så många år tillsammans. Trots detta så önskade jag henne en trevlig solresa till Mallorca under några dagar tillsammans med hennes kompis Eva.

Personligen anser jag förstås att allt söder om Öresund vara väldigt överreklamerat, dessutom börjar det ladda på ordentligt på jobbet och segelbåten ska ju snart i sjön.

När kärr.., jag menar hustrun är borta så blir jag ofta ohyggligt effektiv. I går kväll påbörjade jag båtprojektet, det är mycket som ska fixas i år. Botten ska renskrapas helt och hållet för att få bort all gammal färg, rörledningar och bottengenomföringen till toan måste bytas, det ska rubbas, vaxas och putsas. I år ska skutan bli riktigt fin är det tänkt.


Hann en hel del i går kväll innan nya återtåget i tennis började. 6-1, 2-2 och sen tog timmen slut. Nu jävlar ska jag upp till nästa serie.

För att snabb kunna streama genom luften klippte jag mig också i morse. Jag satte igång tidtagningen när jag öppnade dörren till frisörsalongen och slog av den när jag gick ut. Inget nytt rekord, men ändå en hyfsad tid, det måste man säga.


Effektivitet är nyckelordet när man är gräsänkling. Samma sak med maten, 7,5 minuter i micron, så är den klar också. Man hinner ju så mycket när man är effektiv och optimerar tillvaron.