Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, januari 25, 2009

Hockeyskåne, HA, HA

Det går tungt för de skånska hockeylagen. Malmö har trots miljonsatning inte lyckats särskilt väl i år. Rögle åker i en okontrollerad hiss. Först tar man steget upp från Allsvenskan. I Elitserien drar man under hösten ner brallorna på vartenda motståndarlag och leder Elitserien under hösten.

Sen händer något i skallarna på killarna och man lirar 12 bortamatcher utan en enda vinst. Och vips så hamnar man under det sämsta av alla streck.

Djurgården har hittat formtoppen och vunnit fem, eller är det sex, matcher på raken och är just nu nära slutspelsplats. AIK ångar på i Allsvenskan och kommer sannolikt att kvala till Elitserien.

Södertälje ligger sist i Elitserien men SSK är inget, och har aldrig varit, ett Stockholmslag. Bara för man har 08 i riktnummer betyder inte det att man räknas som Stockholmare.

Det var bara av praktiska skäl som Telia, som förr hette Televerket, gav även Södetäljeområdet det högsta av telefonvärldens statussiffra, 08. Ett misstag förstås, som sen inte gick att reparera.

Visste du att elitserielagen i hockey varje säsong får mellan 20-25 miljoner MER i bidrag än lagen som spelar i Hockeyallsvenskan? Då fattar du varför kassörer i klubbar som ligger i botten på elitserien får hjärtattacker och sömnsvårigeter. Hockey på elitnivå är big business.