Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, februari 22, 2016

"-du är en gammal idrottsman va?"

Den sekunden ha sa den kommentaren kan ha varit mitt stoltaste ögonblick i en träningslokal.

Han som sa det heter Lasse och är träningsledare hos Friskis & Svettis. Han är en av de frivilliga ledare som tränar oss i Team Rynkeby Stockholm på söndagskvällarna.

Hysteriskt jobbiga cirkelpass. Men hysteriskt roliga. I alla fall efteråt. Finns inte en chans i hela världen att man kör så hårt på egen hand.

 Min nya polare Lasse, ledare hos Friskis & Svettis.
En ovanligt sympatisk kille. Klart han måste med på en selfie.

Till saken hör att jag inte tillhör de mest rörliga och smidiga i Rynkebygänget. Tvärtom skulle jag nog vilja påstå. Så döm om min förvåning när Lasse kommer fram under Benböjszombin och säger  "-bra, perfekt kroppshållning där". Han säger det till mig. Till mig!

Sen några varv senare när jag gör en utfallsövning, kommer han igen och säger till mig. Till mig! "-bra, absolut perfekt kroppshållning" med det fantastiska tillägget, "-du har varit idrottsman va?

Klart man smälter och stönar fram "-ehh, öhh, asså, näe".

Så därför är Lasse en ovanligt fin och sympatisk kille. Fast det är han förstås ändå utan dom kommentarerna. Fler än jag som gillar hans pass.

KulturRallyt
I fredags var det dags igen för lite kultur. Föreningen KulturRallyt u.p.a hade ny träff. Den här gången i Dansens Hus för att bese en fransk nycirkusgrupp som gjorde två gästföreställningar i Stockholm.



Om du förstorar bilden kan du kanske läsa vad föreställningen handlade om. Som vanligt rätt obegripligt att förstå föreställningens budskap om man först inte läser i programmet vad den ska handla om.

Jag ger inte många poäng för den föreställningen, det kan jag inte göra. Det skulle strida mot mina principer vad som tilltalar mig eller inte.

Sen gick vi på krogen och åt. Mitt val blev Espessomarinerad oxfilé på en bädd av ruccola och 30 månaders parmesan. Till det friterad potatis, inte pommes frites. Oj, det var som änglar som dansade nerför matstrupen. Fantastiskt smarrigt.

Distanslöpning
På lördagsmorgonen stog jag i valet och kvalet om jag skulle cykla lite distans med Fredrikshofs Audaxgrupp eller springa distans.

Efter lite beslutsångest beslöt jag att löpträna. Behöver det mer än att cykelträna just nu.

Det blev ett prydligt nytt svenskt Göranrekord i distans. Trots mitt hyfsat långa liv har jag aldrig sprungit så långt förut.


Det var ju lite halvjobbigt, det går inte att komma ifrån. Fick en föraning om hur jobbigt det blir om ett halvår då jag ska springa dubbla sträckan, dessutom efter att ha simmat 1900 meter och cyklat 9 mil.

Men man får inte ge upp i förtid. Ett halvår kvar. Gott om tid att träna upp löpförmågan.

En av mina förberedelsåtgärder är att gå förbi den här hyllan när vi handlar mat. Svårt, men den här helgen lyckades jag gå förbi.



Utvärdering av mitt nya träningsschema
Nu har jag kört två block av mitt nya träningsupplägg, tre veckors hårdkörning, sedan en lugnare återhämtningsvecka, och sen tre veckors träning igen.

Kan inte annat än kalla det succé. Första passet efter senaste "viloveckan" kändes tungt, men sen lättade det och kommande pass kändes väldigt lätta. Kände mig pigg och superstark och orkade köra hårdare pass än jag gjort tidigare.

I går var sista passet innan veckovilan. Idag vaknade jag med en skön träningsvärkskänsla i hela kroppen efter tre veckors relativt hård träning. Klart man känner sig nöjd då. Dessutom lite lättare att ta i lite extra när man vet att det snart är vilovecka.

Helt vila blir det ju inte, några måstepass kommer att genomföras, men kanske lite lugnare.