Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, december 31, 2008

Några sista ord....

… innan vi går in i 2009. Det blir nog det längsta inlägget jag gjort i år. Det är nämligen några saker jag önskar. Möjligen kommer nu Expressen och skriker om att VD:n för StockholmsBuss är en manschauvinist.

Men Expressens nyhetschef gjorde ju sig själv till ett åtlöje på Journalistklubben när han lät publicera sommarens skräll med mig på bild på den blaskans nätupplaga i samband med busstrejken: ”StockholmsBuss VD: förarna är idioter”.

Vad jag hade med strejken att göra vet jag fortfarande inte, och sannolikt inte nyhetschefen heller.

Nåväl, en av de saker jag önskar är att nämnde nyhetschef blir av med jobbet, likaså den lilla tuttinutta som skrev själva artikeln och trodde hon skulle på Pulizerpriser eller så. Föresten, det är väl lika bra att även Aftonbladets nyhetschef möter samma öde, de hakade ju på och gjorde ett ganska likartat påhopp. Enda skillnaden var att Aftonbladet hade kopierat in min bild bland blåfärgade SL-bussar medan Expressen valde de käcka röda SL-bussarna. Eller om det var tvärtom.

Den andra saken jag önskar är att media snart slutar skriva om finanskriser. Jag har haft finanskris hela mitt vuxna liv, men det har ingen skrivit om. Men när ett litet obetydligt land långt bort, USA tror jag det är, får kris, ja då blir det ett himla liv. Hallå, välkomna till min värld.

Nästa sak jag önskar är att alla trafikskolelärare blir tuffare med att godkänna kvinnliga körkortsaspiranter. Jag har under mina hundpromenader gjort en högst ovetenskaplig test. Vi , alltså Elsa och jag, promenerar nämligen även på allmänna vägar och trottoarer.

Jag vet inte hur många gånger jag, och/eller Elsa varit nära att bli nedmejade av 30-åriga tjejer, körandes i stora SUV:ar samtidigt som de pratar i mobiltelefon. De stannar inte när man till och med står på övergångsstället, de korsar alla möjliga förbudslinjer, struntar i lämna-företräde-skyltar och de kör alldeles för fort och för nära och har noll koll på omvärlden.

Du tror kanske jag överdriver? Icke. Av 10 incidenter så är det 9 av den nämnda kvinnotypen som kör bilen.

Kan det därmed vara bevisat att kvinnor är sämre bilförare? Det får du avgöra. Jag vet i alla fall vad jag tycker. För inte kan det väl bara vara kvinnor som bor runt Edsviken i Sollentuna som inte borde ha körkort? (Tur att inte Sofia och Kajsa bor där, de är nämligen utmärka bilförare!)

Nästa sak som jag tycker är på plats att nämna är att bussbloggaren på västkusten inte offentligt ska anklaga bussägare för att sätta eld på sina egna bussar för att få ut försäkringspengar. En sådan anklagelse är att gå åt h-e för långt i strävan att bli bussbranschens egen rebelliska BlondinBella.

Man kan skämta/raljare/håna/kaxa med det mesta och om de flesta, men att ”seriöst” och generellt anklaga bussföretagare på det viset är snudd på ett brottsligt övertramp. Rött kort i två månader Daniel.

Det sista jag önskar så här i slutet av 2008, som jag för övrigt tycker varit ett skitår, ur flera perspektiv, är ett riktigt Gott Nytt År till alla jag känner bland kunder, kollegor, anställda och läsare av denna blogg.