Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, maj 08, 2013

Tokladdad

Nu jäklar är jag laddad inför långhelgen, det blir ju en sån om man väljer att anse fredagen som vilodag. Nu är jag fulltränad för att i fyra dagar ligga på soffan och zappa fram roliga program på TV:n.

Idag körde jag på lunchen ett tufft s.k. TRX-pass på gymmet. Mannen på bilden är min tränare Tommy. En man i sina bästa år, fulladdad av muskler och smidighet. F.d elitidrottare i både gymnastik och simning. F.d tränare i både gymnastik och simning, även där på elitnivå. Expert på rehabträning. Har en gång sprungit Stockholm Marathon på 2,5 timmar.

Den killen har jag som tränare.

500 spänn för en träningstimme kostar det. Det blir rätt många pengar jag lägger på träning under ett år. Särskilt om man också räknar in själva gymkortet. Och parkeringsavgiften. Och vägtullarna. Å andra sidan vet han nu efter tre års träning tillsammans exakt vad jag tål och exakt vad jag behöver träna på och exakt under året jag bör träna ditten eller datten.

Man kan då fråga sig varför jag betalar så mycket pengar för att träna. Jag har ju ändå nått en bit på mitt åldersträ. Svaret är lika enkelt som varför kvinnor använder en viss typ av hudvårdsprodukter.

Because I´m worth it.