Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, februari 14, 2017

Jag har gjort fel. Jag gör nu en s.k. pudel

Läste du mitt senaste blogginlägg om semlans betydelse för välmåendet? Där hade jag en bild på en semla med lite näringsvärden inlagda i bilden. Jag tyckte den var kul att ha som illustration för det som jag skrev.

Jag snodde den bilden utan att fråga upphovsmannen till bilden. Det var inte bra. Det är olagligt. Man får inte göra så. Jag skäms.

Jag gjorde fel. Dumt. Pinsamt.

Upphovsmannen till bilden är Bjarne Nordberg. Det är han som tagit fotot och det är han som gjort hela bilden med all text inlagt. Alltså är det hans fel att jag numera gärna äter en semla för mycket.

Det var den här bilden jag olagligen snodde. Erkänn att du tycker den
är fin och gav dig en helt annan insikt om semlans betydelse för cykling.


Bjarne kontaktade mig och förklarade artigt det där med bildstöld från nätet. Jag har bett om ursäkt och han har accepterat den, och jag lovade att skriva lite om saken också. Som ett litet tips att man ska vara försiktig när man tar bilder från nätet.

Man får ta bilder från nätet för privat bruk, dvs du får ha bilder eller illustrationer tagna av andra än dig själv om de BARA finns i din dator och du inte publicerar dom på Facebook, bloggar, Instagram osv osv. Sån är lagen om upphovsrätt. Tar man bilder tagna av andra och på något sätt publicerar dom kan man dömas att betala dyra pengar.

Bjarne är en snäll människa som inte kräver betalt för min bildstöld. Vi är numera vänner på Facebook och har redan hittat några gemensamma nämnare, bla annat att vi är medlemmar i samma cykelklubb, Fredrikshof.  Det var en kul och en lite oväntad vändning.

Så än en gång Bjarne, f´låt.

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Då ska man kramas utav helvete rent ut sagt. Tar mig friheten att göra lite reklam i välgörenhetens tecken. Det här är vad vi i Team Rynkeby Stockholm ska göra idag.

Har du vägarna förbi Stureplan i Stockholm under eftermiddagen, så köp en kram. Billigt som tusan. Man kan betala för att slippa kramas också.

Tyvärr kan du inte köpa en kram av mig, inte idag i alla fall, jag har dessvärre ingen möjlighet att vara på plats idag.

Glad Alla Hjärtans Dag! 
Kom och kramas med oss i dag! 🤗
Kl 15.30-18.30 säljer vi i Team Rynkeby Stockholm kramar för bara 20 kr till alla som vill ha. Tag chansen, du som inte har någon att krama på Alla Hjärtans Dag, du som har någon att krama men vill öva lite först och du som bara älskar att kramas i allmänhet! Varenda kramkrona går till Barncancerfonden!
Så kom till Stureplan i dag mellan kl: 15:30-18:30 och kramas för en fin & viktig sak!
Kram från oss! 💛



Kram till alla som läser min blogg.