Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, september 22, 2015

Vi .......i alla väder. En Rynkebyslogan som duger till allt.

Som rubriken anger. Det är bara att fylla i det saknade ordet.

Idag efter jobbet regnade det. Kraftigt. Men jag har en plan. En springplan som ska följas till punkt och pricka. Den planen leder mig sakta fram till att jag om ett år ska klara en halvmara någonstans i världen. Den halvmaran ska i sin tur vara en del i en halv Ironman.

Idag sa planen, "ut och spring i exakt 40 minuter i ett 8:40-tempo". Jag vet, 8:40 är promenadhastighet för dig, men för mig som är nybörjare i löpning är det ett behagligt tempo. Fast jag fuskade lite, jag sprang i ett 7:48-tempo.

Den här planen jag följer kommer att bli betydligt tuffare framöver. Jag har i hela mitt liv hatat att springa. Redan som tonåring valde jag att bli både fotbolls- som hockeymålvakt av det enkla skälet att det var minst jobbigt.

När de andra sprang och värmde upp stod jag kvar i målet och bollade lite. I lumpen kom jag alltid, säger alltid sist när vi hade fysisk träning. På den tiden var fysisk träning = löpning.

Så jag har i hela mitt liv undvikit att springa. Visst har jag gjort försök under årens lopp men alltid slutat. Men nu har jag blivit förståndigare och således gett mig ikast med löpning. Måste ju det, det ingår liksom i ett triathlon som nu är mitt stora mål efter Rynkebycyklingen.

Vilken himla tur. Landstinget har precis i dagarna
öppnat Psykiatri Nordväst i mitt grannskap.
Kanske jag borde bli första patienten?
Min fru börjar tycka jag blivit träningsknäpp.

Kanske borde jag sluta att ta massa selfisar. Verkar ju jättefarligt. Se här vad som stod att läsa på nätet idag.

De där råden ska jag verkligen tänka på när jag tar mina selfisar. Bra råd, tycker jag. Inte alltid man tänker på såna saker.

Så har jag hamnat i en tidning igen.Vetetusan hur de hittade mig. Artikeln handlar om cyklande chefer. Tyvärr fick inte Team Rynkebyvinklingen plats på den där lilla plätten. Lite synd faktiskt.


Vi bryter här för lite reklam. Dessvärre obetald, men likväl reklam.

Ibland känns det som jag har norra europas största samling av hörlurar. Blir alltid lika besviken när jag köper nya, det är för dåligt ljud och/eller de sitter för dåligt i mina öron. Har provat alla sorter utom såna där jättebamsingarna man helst ska sitta i en soffa för att ha på sig.


Men så ramlade jag över de här. Sitter perfekt, och halleluja, de har ett kanonbra ljud, det bästa jag någonsin haft i mina öron när vi snackar såna till mobilen. Till och med en bra bas, vilket brukar vara uselt i de flesta lurar, men här har vi en klar vinnare.

Idag lyssnade jag på den här under min löprunda. Det är riktigt rock´n´roll det.


Nu väntar jag bara på att Plantronic ska höra av sig med ett fett reklamkontrakt. Jag är inte den som är den, det vore ju kul om de i alla fall kunde sponsra Team Rynkeky och därmed Barncancerfonden.

För nu är jag helt säker på att de säljer minst ett par såna här pga att någon läst detta. Kanske till och med två.

I morgon blir det extra kul. Då väntar jag ett STORT paket med ett innehåll som börjar på c.