Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, oktober 23, 2016

Lite kultur då och då kan väl inte skada. Eller?

Dags för en kulturdag med kära hustrun. Lovade att vi skulle göra lite sånt i utbyte mot all min träning som kommer i höst, vinter, vår och sommar.

Men vi började lite försiktigt, med shopping. Jag är inget bra på sånt. Föutom träningskläder till mig.

Måste vara ärlig nu, det tar lite tid när hustrun ska välja kläder, man liksom tynar bort mellan alla klädbyten.

Trots svår energibrist lyckades jag ta en selfie

Sen startade vi kultursäsongen ovanligt tungt. Macbeth av Shakespeare. Persbrant i huvudrollen. Bara "Persan" kan dra fullt hus på en sån pjäs tror jag.



Okey, jag ska dra intrigen i pjäsen som jag uppfattade den. Shakespeare har ju minst sagt en svårfångad dialog så jag kan ju ha missat något.

Nån kung, typ Macbeth blir övertalad av en tjej att mörda nån. Vetefan varför, men han gör det. Sen blir han lite galen. Och i andra akten blir tjejen som övertalade honom också galen.

Som avslutning mördar nån även Macbeth.

Det var snabbversionen, så nu behöver du inte ödsla 500 spänn på den pjäsen. Första akten var så jäkla långtråkig så jag fick kämpa som ett djur för att inte ögonen skulle falla ihop. Det gjorde den några mikrosekunder, erkänner det, men i stort sett klarade jag första akten med hedern i behåll.

I pausen blev det fika och en brownie samt inköp av energibomber och dricka till andra akten. Jag tror de anar att sånt går åt, för det fanns att köpa i plastglas som inte prasslar, massor av smågodis indränkta med socker.


Energibombning under andra akten

Så andra akten blev till och med överkomlig, dessutom var den lite kortare än den första.

Sen åkte vi hem och drack lite gott vin och käkade ost.Och jag käkade ännu mer godis. Måste sluta med godisätandet, jag äter sånt alldeles för mycket, det är inte bra helt enkelt.

Idag söndag dags för träning med Rynkeby igen. Dagens styrkepass blev något som kallas Power Hour. Man har en boll man jobbar med hela tiden 3, 4 eller 6 kilo. Bara att välja.

Passet leddes av Malin, en ledare från Friskiks & Svettis. Djisus, vilket energiknippe. Som en speedad Duracellkanin.

Jobbigt är bara förnamnet på det här passet. Kändes inte helt optimalt att köra egna tuffa pass innan söndagspasset. Får fundera lite på mitt eget träningsupplägg framöver.


Kapten Jonas är stark. Kan stå på en fot också.


Teames andra Jonas kämpade stenhårt


Melissa verkade gilla träningen


Även Gro hade kul


En skön avslutning. Eller inte. Mina knäna klarar inte
såna här manövrar.

Ja, ungefär så var min helg. I det stora hela en skön och behaglig avslutning på veckan.