Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, november 23, 2014

Förberedelser inför Tour de Paris

Efter målgången i Stockholm Tunnel Run blev det ilfart till nästa evenemang, ytterligare en kick off med Team Rynkeby Stockholm.

Den här gången i avslappnade former med bad, bastu och mat i Gustavsbergs simhall. I bilen från loppet hade jag sällskap med Doc Lil, alltså Lillian, teamets Medicinman, eller snarare Medicinkvinna som också hade sprungit loppet. Känns otroligt tryggt att ha en läkare som cyklar med i teamet.

Väl vid badet började vi i relaxavdelningen, sedan gjorde vi vattengympa i en halvtimme och sen fick vi åka vattenrutchbana. Ännu en premiär för mig. Störtkul, jag åkte flera gånger.


Sen blev det bastu med dopp i iskall utebassäng. Tiimo, med finländskt ursprung, tyckte vattnet var lite väl ljummet. Känns trygg att ha en stor och vältränad "finne" i teamet som kan skydda oss från alla faror och pirater längs vår färdväg till Paris.


Sen blev det ett varmt jaccuzidopp och jag passade på att träna inför mitt eget projekt Fontän15 Paris.


Efter badet blev det buffémiddag med juice (från Rynkeby såklart), iklädda badkläder och badrockar.


Kapten Patrik informerade om ditten och datten, färdvägar, träning, sponsorjobbet och lite till. Känns tryggt med en lugn, trygg och stabil kapten i teamet.

Sångfågeln Janica lät oss repa sången vi ska klämta fram under cyklingen när vi börjar bli trötta och behöver piggna till. Känns tryggt att ha en riktig glädjespridare i teamet. I det här klippet kan du se och höra henne:
 http://www.tv4play.se/program/x-factor?video_id=2220134.
(F´låt Janica, men jag frågade inte om det var okey att lägga klippet här. Men det var så bra, så jag bara gjorde det)

Vi ska inte sjunga så svåra saker, vi ska "sjunga" den här:


Själv blev jag högtidligen utnämnd till VätternGeneral, dvs jag ska koordinera och fixa vår resa (med buss) till och från vårt genrep Vätternrundan i sommar. Sannolikt blev jag utnämnd för jag var den som tillbringade mest tid runt sjön i somras.

Jag kommer att använda min titel GMLV General Manager Lake Vattern.

Och efter det var det inte så mycket mer att tillägga. Nu har vi i teamet lärt känna varandra lite till och det blir bara roligare och roligare. Kommer kännas tryggt att cykla tillsammans med alla dessa härliga människor med olika bakgrunder, erfarenheter och yrken. Det gemensamma är att vi alla har samma mål, att med glädje hjälpa sjuka barn och deras familjer, Och såklart med lika stor glädje hoja till Paris.

Det ska bli sjukt svinnajs hela det här äventyret. (man pratar så nuförtiden har jag hört på TV)

PS. Alla bilder är tagna av Lars Johansson (Spinning-Lasse). Känns tryggt att ha med en sån bra fotograf, och människa, i teamet.