Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, november 14, 2014

Vätternrundan De Lux. Eller: 910 minuter runt en sjö

I svallvågorna efter den fullständiga explosion av bokningar pga mitt förra inlägg, så publicerar jag nu mästerverket fotoboken Vätternrundan De Lux med underrubriken 910 minuter runt en sjö.


Det är bilder och texter och Tweets som jag nu sammanställt till en fotobok att ha som minne av cykelturen runt en stor sjö. De flesta bilderna är på mig och min familj. Såklart. Det är ju min bok.

Tänkte att den kanske visar för den som aldrig cyklat så långt, att det faktiskt går att göra det. Dessutom med glädje, men man måste VILJA cykla så långt för att det också ska bli kul, och inte en otrevlig upplevelse.

Ska man uppnå det anser jag att man ska träna rejält och ordentligt, och det gjorde jag, annars är risken stor att det bara blir en stor plåga som man aldrig mer vill uppleva. För mig gav den cykelturen mersmak.

Att jag kallar boken Vätternrundan De Lux beror självklart på att jag hade min familj som följde mig hela rundan och på en hel del depåer stog och väntade på mig. Det är en lyx som inte är särskilt vanlig under det här loppet.

De flesta bilderna i boken har fotats av min svärson Jonas.

Gör så här om du vill titta i boken: tryck på en av länkarna, tryck sedan Preview och dra upp i helskärmsläge. Hoppas du gillar boken.