Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, december 21, 2008

SJ SJ gamle vän

Kommer du ihåg den låten? Kom att tänka på den när jag idag passerade Södertälje, i stort sett i laglig fart med bilen, på motorvägen , och beskådade SJ:s byggnation av nytt tåggarage, eller vad man nu kallar det.

På jättestora skyltar står att läsa: Här bygger SJ norra Europas modernaste tåganläggning.

Det finns alltså en ännu modernare anläggning någonstans i sydeuropa.

Varför i hela friden bygger man då inte på en gång hela Europas modernaste tåganläggning? Har sydeuropas anläggning saker som inte anses moderna i norra Europa?

Och varför har tåget så in i helskotta svårt att hålla tidtabeller? Blir det bättre nu med norra europas modernaste anläggning? Påverkar det tågflödet i Hallsberg eller i Sundsvall?

Det blev många frågor som jag nu går omkring och grunnar på. Jag som bara skulle ner och vintertäcka lillbåten på landet.