Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, oktober 06, 2010

Seriös journalistik?

Igår blev jag berörd igen. Eller snarare upprörd. Ännu en gång av en av kvällstidningarnas löpsedel. På den stod med jättestora svarta bokstäver, ungefär som att kriget nu kommer. Så här stod det:

Så enkelt lurar du SJ

Du undrar jag. Är detta seriös journalistik? Har kvällstidningar inget som helst ansvar att förmedla vettiga nyheter? Är deras journalister mer än lovligt korkade, eller verkar det bara så?

Vad var vitsen med det löpet? Förutom att lura läsarna på någon slags godbit som i själva verket förmodligen bara var nonsens.

Fattar inte redaktionsledningen att de lurar sina egna kunder. Allt som jag lärt mig handlar om att det är en dödssynd att lura sina kunder. Kvällstidningar lever på lögner. Och du och några till går på det, det är förvånande. Ja alltså ursäkta, du går ju inte på det, men många andra gör det. Ofattbart.

Jag har bestämt mig för två saker:
1/ jag kommer aldrig i hela mitt liv att köpa någon av de publikationer som i folkmun numera går under namnen Sexpressen eller Aftonskökan.

2/ alla som kallar sig journalister alt tidningsmänniskor betraktar jag härmed som korkade tills motsatsen bevisats. De som klarat sig hittills är Lasse Anrell på Aftonskökan och journalisterna på bussbranschens två facktidningar (obs, fack stavas här med a och inte med u)

Har du bestämt dig?