Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, oktober 15, 2014

De där långluncherna tar ju kål på mig

I dag är det onsdag. Det betyder långlunch. Det betyder också fysisk träning. Under långlunchen, det är därför det är långlunch.

Dagens PT, som går under benämningen PT2, alias Sofia, min dotter/medarbetare, bestämde att idag kör vi backträning. Backar är inte att leka med vare sig när det gäller cykling eller löpning.

Först en uppvärmningsjogg några kilometer till den här backen som anses vara extrem. Till och med en varningskylt. Kan säga att stigningen ökar efter kröken du ser högst upp på bilden.

 Hur svårt kan det va att klämma en backe?


 Det här går ju finfint. Bara hälften kvar.


Backjävel, du vann.

Fem gånger, alltså F-E-M, tvingade PT2 mig att ta backen. Inte någon gång klarade jag ända upp. Fan, fan, fan. Max 15 meter kvar varenda gång, men benen bar mig inte ända upp. De funkade inte hur gärna jag än ville.

Men nästa vecka, då SKA jag ända upp. I alla fall en gång.

Den här träningen kommer att göra susen. Attans va kul det kommer att bli på skidresan i slutet av februari. Och för cyklingen i vår och sommar. Då kommer sånt här slit att kännas lönsamt. Då kommer jag att tacka PT2.