Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, november 20, 2014

Rekordförsök igen

Häromdagen cyklade jag ju en runda som jag cyklade i augusti i år. Eftersom jag känner mig i hyfsat fin form så trodde jag att jag lätt skulle slå den tiden.

Men icke, rundan gick hysteriskt mycket långsammare. But dont mess with a Demnert. Det där har legat och gnagt i mig i några dagar och igår på lunchen bestämde jag att jag skulle göra ett nytt rekordförsök på samma runda. På grund av knät så ligger just nu löpningen på is, så jag valde att cykla på vår vanliga onsdagslunchträning.

Rekordförsök kräver nogsamma förberedelser, bla rätt tryck i däcken

Jag säger det redan nu. Mission failed.

Förbannad, frustrerad, besviken. De här tre orden är en bra sammanfattning på min psykiska hälsa efter att ha konstaterat att jag inte räckte till den här gången heller.

JAG FATTAR INTE! Trots att jag cyklade så inihelvete bra så till och med mjölksyran kom i låren och jag idag dessutom vaknade med lätt träningsvärk i benen. Så bra cyklade jag.

Och ändå missade jag  rekordet med 1 minut och 44 sekunder. På en sträcka av 32 km. Oacceptabelt. JAG FATTAR INTE!

Men. Det positiva är att jag enligt Strava fick ett nytt snyggt PB över den jobbigaste delen av turen. Tiden 18:05 kan ju för skojs skull jämföras med min FB-kompis Kalle Ericsson:s tid 12:35. Läs gärna för övrigt Kalles blogg. Han satsar bland mycket annat på en VR-tid på 8:20. Hans grupp har för övrigt chartrat en buss av oss på StockholmsBuss till VR. Kör killarna den rundan på 08:10 så har jag lovat en extra bonusrabatt på priset.

Tillbaka till mig. Just nu fattar jag inte hur jag ska kunna slå min redordtid från augusti. Jag måste ha varit i en hysteriskt bra form då.

Nu gäller det att tänka positivt. Om jag nu börjat satsningen mot 2015 på en nivå som nästan ligger på nivån toppform 2014, så måste ju rimligtvis nästa år gå ännu bättre. Snabbare, starkare. Bättre helt enkelt. Det är så jag får se på saken.

Å andra sidan, det här med rekord, lite larvigt eller hur? Det här är ju bara en lek, en hobby, ett kul sätt att bedriva motion, ingen tävling.

Men ändå. Så jävla förbannad, frustrerad och besviken. Efter duschen var jag tvungen att gå tillbaka in på badrummet och frambringa ett rejält primalskrik. Helt enkelt ge ordet frustration ett ansikte.