Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, juli 16, 2015

STOPPA PRESSARNA! NYTT VÄRLDSÅRSBÄSTA AV GÖRAN DEMNERT

Känner du igen mig? Det är ju jag, Göran Den Äldre från Team Rynkeby Stockholm. Har bara bytt uniform.


Idag fick jag nog, kunde inte undvikas. En cykeltur var ett måste. Fixade med nya hjulen i går kväll och tänkte testa i kväll. Strax före lunch orkade jag inte vänta längre, var bara tvungen att ta en lite längre lunch för att hoja lite.

Tänkte mig en behaglig runda runt Edsviken, 22 km ungefär. En smula backigt. Började bra, men redan efter 1 km växte plötsligt hornen ut och jag tänkte att
"-what the f***, varför inte testa ordentligt och köra för ett nytt snyggt rekord?"

Så jag gav järnet. Tycker nya Fulcrumhjulen levererade. Fick helt klart en känsla att de rullade betydligt bättre än originalhjulen som satt på hojen. Så nya hjul var ett rejält lyft. Kul som attan.

Backarna på Edsvikens ostsida då? Dom som jag alltid tyckt varit både onödigt långa och branta, vad hände med dom? Kändes nu som löjliga små knixar bara. Inget att bry sig om. Glömde pulsbandet hemma idag, men jag flåsade inget särskilt på krönen som jag brukar på den här rundan, utan fortsatte bara i ett bra tempo hela tiden. Vilken härligt känsla det var.

Tiden då? Nu undrar du säkert vilket världsårsbästa runt Edsviken som gäller för Göran Demnert. Tidigare rekordnotering låg på 57:48. Därikring har jag legat några gånger.

Idag mina damer och herrar, klämde jag rundan på 50:58. En skaplig förbättring, eller hur?

Uppenbarligen blir formen en smula bättre med nya hjul och att ta en sväng till Paris då och då.

Aproprå Paris, nu ska jag börja skissa på min första tatuering som jag lovade mig själv om jag klarade att cykla till Paris. Det ska bli en cykel plus texten Sve - Paris plus årtalet 2015. Kanske lika bra att lämna plats även för 2016. Utifallatt.