Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan och ska 2020 cykla den för sjunde gången. Har även cyklat till Paris fem gånger med Team Rynkeby Stockholm och ska göra det för sjätte gången 2020.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. 2020 ska jag göra min femte start i Ironman 70.3.


fredag, augusti 30, 2019

Raceday -2, en slags pre race report

Nu börjar det hända saker som jag tycker är spännande såhär två dagar före rejset, alltså Ironman 70.3 i Zell-am-See. Det handlar om revanch. Revanch för min DNF 2017 här i Zell. Vill du läsa om det debaclet kan du göra det HÄR.

Nu handlar det i huvudsak om att reducera i matchen Göran vs Ironman. Det här är matchserien så här långt.

2016 Pula. DNF. Göran vs Ironamn 0-1
2017 Zell-am-See. DNF. Göran vs Ironman 0-1 (sammanlagt 0-2)
2018 Ruegen. Medalj. Göran vs Ironman 1-0 (sammanlagt 1-2)
2019 Zell-am-See. Göran vs Ironman ????

Vi kom hit ner till Zell-am-See i går. Började inte bra, tre av fyra kollin fastnade i Frankfurt när vi bytte flight, bara cykeln kom med. Det var ju fint. Övrigt bagage kom till hotellet sent på kvällen.Vill du följa mitt revanschlopp live och följa varenda meter jag förflyttar mig på söndag kan du göra det i appen Ironman Tracker som finns på App store. Mitt startnummer är 2634. Ladda hem och häng med vettja, det blir stenkul.Vi är blott 10 gentlemen i min agegroup 65-69 av ca 2700 anmälda. 

Svårt att komma ihåg alla känslor, men i år känner jag mig mer förväntansfull än nervös. Känner mig betydligt mer trygg med både simning och löpning än tidigare år.  Det liksom spritter i kroppen av längtan att få kasta mig iväg och börja tävla.

Känner mig så himla nöjd med den träning som coach Stina Jönsson försett mig med under det senaste året.

Sedan 1:a oktober förra året har jag gjort strax över 300 träningspass och i genomsnitt ägnat 8,5 timmar i veckan på träning.

Idag fredag började de slutliga förberedelserna inför rejset.

En härlig frukost är alltid en bra start på dagen.

Sedan iväg för att registera mig för loppet.

Här blir jag taggad och registrerad som fullvärdig deltagare.Så här ser det ut nu på armen. Det smala armbandet inköptes för
att bringa lycka på söndag.


Sedan blev det shoppingtime i det minst sagt kommersiella tältet. Det blev den vanliga tischan från årets race. Tycker loggan som är tryckt är supercool med alla startandes namn trycka i själva loggan.


 Om man letar noga finner man det man söker.Yes, där finns även jag med.

Nu dags att inspektera målgången. När jag såg den så mindes jag förra årets upplopp och den magiskt otroliga och obeskrivbara lyckan att äntligen få upp fötterna och springa på den röda mattan igenom målbågen. Fick rysningar när jag stog där och kollade.


Min egna hejarklack/sereviceteam.
Dotter Sofia,. lilla jag, hustru Kristina.


När pengarna var spenderade och inspektionen klar var det dags att kolla cykelbanan men med bil. 

Alltså, det är nog den vackraste cykelrutt jag åkt i hela min cykelkarriär. Har ju och för sig bara cyklat halva, men i år tänker jag cykla hela. Men med bil är det jätteläckert.

Alltså om man tänker bort 13 km av elände och misär när man ska över det där berget.


Om du klickar på bilden så syns det bättre. Blir en svettig sista kilometer upp till toppen.Behind the scenes.


 Nio mil i bil går fort. Väl tillbaka på hotellet dags att skruva ihop cykeln.

Lite pyssel att få allt på plats igen.

När allt var klart dags för en liten provtur som jag lite fiffigt cyklade längs med men bredvid löprutten. Lika härliga miljöer där som på cyklingen, men löpet är nästan helt platt, och i princip bara på en fin grusväg.
På kvällen middag på hotellet som hade en bargequafton.

Ja, det var väl i det stora hela vad som hände denna dag, två dagar före det  stora rejset.

I morgon är det racebriefing och testsimning av simbanan. Det blir också ett kortare cykelpass och ett kortare löppass. Bara för att hålla igång så jag inte beckar igen. Stundtals känns min kropp inte alls mogen för att köra ett triatlonlopp, på mornarna känns kroppen lika rörligt och spänstigt som ett kylskåp.

Du vet väl att det går att följa mig på Instagram också va? Där heter jag gorandemnert.