Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, maj 06, 2009

Affärsidé

Idag var vi och handlade, hustrun och jag. Vi var på vårt jättefina ICA i Sollentuna. Där får man en banan att äta när man gjort sin entré. Då blir man glad och så köper man mer. Så är det tänkt.Men det funkar inte alltid på mig.

Ett av mina uppdrag som jag skickades ut på i affären idag, med ny och frisk bananenergi, var att inhandla salladskål. Ett helt sådant. Jag bedömdes klara ett sådant uppdrag.
Nåväl, nuförtiden måste man ju göra allt själv när man handlar, så jag vägde såklart fel genom att trycka på knappen ”delad salladskål”.

När jag upptäckte felet och istället tryckte på knappen ”hel salladskål”, så upptäckte jag att det skiljde hela fyra kronor mellan att köpa två delade kål än ett helt. ICA tar alltså fyra spänn för att dela ett salladskål. Vilka lättförtjänta stålar!

Det var då min nya kanonbra affärsidé föddes. Den som kommer att göra mig rik och till slottsägare i Frankrike. Att driva bussbolag räcker inte till ett slott i Frankrike.

Om jag vill tjäna låt oss säga en miljon, behöver jag klyva 250 tusen kålhuvuden. Det blir ungefär 150 kålhuvuden i timmen om jag slöar bara 200 dagar på ett år.

Piece of cake, och det enda jag behöver investera i är en eller två vassa knivar. Alternativet kan vara en automatisk kålhuvuddelare, eller en vedklyvare. Borde finnas på Claes Ohlsson eller Rusta. Den kan jag ha i vår källare. Men den investeringen får jag allt fundera lite på. Man vill ju inte överinvestera i början.

Sen kan jag använda våra bussar nattetid, då de oftast står i garaget, till att leverera till butikerna.

Fy fan va smart jag är. Jag kan redan förnimma klirret i kassakistan.