Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, juni 11, 2012

Allvarligt oroad över utvecklingen

På vårt fritidshus har vi en altan, och på dess gavel sitter en stor glasskiva som vindskydd. För att hindra kamikazefåglar att flyga in i glasskivan så satte jag upp stora varningsskyltar där det stog:
VARNING FÖR GLASSKIVA. LÄGSTA FLYGHÖJD 4 METER.

Funkade rätt bra. En och annan nybörjare som inte kunde läsa brakade ändå på i full fart. Och dog på fläcken.

Så för något år sedan satte jag dessutom upp dekaler direkt på glaset och som föreställde läskiga rovfåglar. Funkade kalasbra. Dödstalet på både gråsvarvar och talgoxar sjönk dramatiskt.

Men i år har något hänt. I stort sett varje gång vi kommer till stugan så ligger det döda fåglar nedanför rutan. Det är en utveckling som är allvarligt oroande. Har svenska fåglar helt enkelt blivit dummare, eller är kraven på fåglarna numera så höga så de måste chansa lite här och där i sina korta liv. Ta genvägar helt enkelt.

Den här fågelhistorien påminner lite grand om Hammarby Fotbolls inställning till elitsatsning på sexåringar. De som inte är tillräckligt bra när de är sex år gallras helt enkelt bort.

Jag skulle vilja påstå att fåglar har blivit dummare och ansvariga ledare inom Hammarby Fotboll har också blivit dummare. Det finns helt enkelt ingen annan förklaring. Dumheten har tagit över och historien visar att det då alltid går åt helvete.

Det är nu på gränsen att jag helt enkelt plockar bort Hammarby ur min själ. Det där med elitsatning på sexåringar är helt enkelt för dumt för att stödjas. Hoppas fler än jag slänger bort inbetalningskortet för medlemsavgiften.