Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, juni 28, 2012

Inget att klaga på

Jag förstår inte den massiva kritik som brukar riktas mot den svenska sjukvården.  Blir mer och mer övertygad om att det är media som via några enstaka gnällkärringar och gnällgubbar skapat den misstro som gäller mot sjukvården.

Självklart att misstag sker, inte tal om annat, men jag påstår att överlag får vi den sjukvård vi förtjänar, dvs Top Of  The Line

Jag har aldrig, trots att jag belastat sjukvården lite väl mycket de senaste åren, råkat ut för konstiga saker. Tvärtom, jag har blivit omhändertagen på alla sätt och vis, aldrig behövt vänta orimligt länge, varken för vård eller återbesök. Alltid behandlad av ubertrevliga och glada människor.

 Häromveckan hade jag årskoll av min pacemaker, då upptäcktes en liten liten avvikelse i mitt hjärta mot det normala."-inget oroande eller farligt, men jag tycker vi tar och kollar upp det lite extra". Sa doktorn.

 Så hux flux fick jag en ny tid idag kl 0900 för att koppla upp mig mot en s.k. recorder som ska mäta mitt hjärta. Klockan 0855 sitter jag i väntrummet och ska läsa Metro när jag hör "-GÖRAN DEMNERT". Till och med före utsatt tid, så varför klaga?

Så här ska jag gå omkring i fjorton dagar, dygnet runt. Leva precis som vanligt, jobba, sova, lira tennis, löpträna, styrketräna. Den lilla dosan registrerar allt. Bergis har den en hemlig GPS-sändare också, kan man verkligen lita på den svenska sjukvården?

Men magen ser oroväckande vit ut. Semesterdags kanske? Eller ska jag köpa en burk Brun Utan Sol?