Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, januari 30, 2013

Tankar om livet, hockey och sudden death

Ibland funderar jag kring livet. Vad som varit, vad som är, och vad som komma skall. Intressanta tankar.

Jag tänker ofta bildligt. Jag tänker ibland att livet är som en hockeymatch, indelat i 3 x 20 minuter fast livet är 3 x 20 år.

0-20 år
Man växer till sig, testar att spela med olika medspelare (tjejer) och man tränar som attan inför den kommande matchen. Man värmer helt enkelt upp inför den Viktiga Matchen.

20-40 år. Period 1
Matchen/livet går igång. Man har hittat sitt lag som man tycker verkar bra. Känns lite ringrostigt och osäkert. Man vet inte helt säkert varken hur motståndarna eller medspelarna agerar och törs inte sätta in några tuffare tacklingar.

40-60 år. Period 2
Här lossnar det lite. Man börjar känna sig säkrare, törs ta för sig mer, börjar ha koll på motståndarna och kan sätta in lite kraft bakom skridskoskären. Om man är för kaxig kan man åka på en rejäl snyting och hamna i utvisningsbåset/sjukhuset en tid.

60-80 år. Period 3
Nu jäklar ska matchen avgöras. Dags att gå för fullt, man har ändå allt att vinna och inget att förlora. Nu törs man göra de där extra balla dragningarna, man bryr sig ändå inte vad de andra tycker. Vill jag så kan jag.

80-90 år. Förlängning
Yes, vi lyckades få oavgjort och en förlängning. Nu börjar matchen kännas i kroppen om man fuskade med försäsongsträningen. Det blir många besök i båset för att plåstra om skador som blivit under matchen. Vissa i motståndarlaget lirar inte helt schysst och vissa medspelare måste bäras av planen på bår. Nu handlar det om att kämpa ända in i kaklet om matchen ska vinnas. Även de medspelarna som är kvar på planen börjar bli lite trötta, hängiga och de sluddrar av trötthet.

90- ? år. Någonstans här avgörs matchen och det är bara att hoppas att man inte torskar i...