Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, januari 16, 2014

Jag var varit i Bretagne

Paketet som jag skrev om igår visade sig innehålla en träningsmackapär för cykel. Superkul.

Man hänger fast sin cykel på manicken, kopplar ihop manicken med en dator, drar igång ett dataprogram och så kan man hoja världen över.

Filmerna man kan se är filmade som om man cyklade på vägarna. När det är uppförsbacke så ser manicken till att det går trögare att trampa.

Det blir ju såklart inte riktigt som i verkligheten, men ett kul sätt att träna cykel (och rumpa) under snösäsongen.

Igår testade jag och jag trampade i 1 timme ca 2 mil i ett vårlikt Bretagne. Ikväll funderar jag på att ta en tur på Mallorca. Kanske jag också tar några minuter i Skottland också, vi får se.

Men det viktiga är trots allt inte hur man tränar, eller var man tränar, bara man tränar. Men det absolut viktigaste när man tränar är att se cool ut. Jäkligt cool, det är regel nummer ett.

Stötte på visst motstånd när jag ville placera träningsmanicken i vardagsrummet, så jag blev hänvisad till källaren. Det går att se cool ut även i en sån, särskilt när man vill skydda sig mot solen. För att inte tala om fartvinden.

Men som sagt, att se cool ut, det är viktigast.