Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, oktober 10, 2015

Gruspremiär med nya Postcykeln

I dag var det dags för första långturstestet med nya Postcykeln. Hur det kom sig att den kom under mina vingars beskydd skrev jag om HÄR.

Dagens temperatur var inte nådig, men som en Rynkebyare finns nu inpräntat, Vi cyklar i alla väder.



Eftersom Fredrikshofs norra Audaxgrupp startar sina cykelturer blott 10 minuters cykling, i medelhastighet, hemifrån mig, så är det praktisk att köra med dom. Dessutom är det ett trevligt gäng som cyklar ihop.

Veckans tur var grusaudax, dvs i princip bara på grus och skogsvägar. I runda slängar första gången för mig, bortsett från förra årets MTB-premiär i Högbo Bruk.

Min premiär 2014 som MTB-cyklare gick inte helt bra.

Dagens tur gick betydligt bättre. Hur kul som helst, skulle jag kunna sammanfatta det hela. Fast ganska jobbigt, det var det. 

Som nybörjare i den här diciplinen, dessutom på en ny cykel, kändes det jobbigast mentalt. Ny sittställning, ny typ av växelsystem, och korst i taket, fantastiska bromsar typ skivbromsar.


Många cykeltyper var representerade idag. Här har vi en Fat Bike.
Som att cykla på moln, enligt ryttaren Bo.


 Och här har vi en raritet med s.k. mustaschstyre. 
Jag menar alltså cykeln.


 Den coolaste av de alla. Kapten Daniels raritet.
I den svarta "väskan" ryms en hel verkstad. Praktiskt just idag,
mer om det längre ner i inlägget.

Självklart blev det fika efter ungefär 5,5 mil.

Kommer inte ihåg vad fikastället hette, men sanslösa hembakade
godsaker hade dom.

Dagens trevliga gäng

Det jag har gjort, och kommer att göra igen, cykla till Paris, kändes lite blekt idag. Åtminstone en i dagens gäng, har cyklat Paris - Brest - Paris, och flera i dagens gäng ska göra det kommande sommar.

Vi i Team Rynkeby cyklar 130 mil på 8 dagar. De här killarna ska cykla 120 mil på 84 timmar. En viss skillnad.

Tillbaka till Kapten Daniels verktygsväska. Min cykel skallrade högst irriterande. Det berodde på att jag gjorde en MacGyverlösning när jag satte fast stänkskärmarna. Då tog han fram lämpligt verktyg och fixade problemet tillfälligt så alla slapp höra eländet.

Lätt fixat av Kapten Daniel.
(Foto Ulf Ewerman)


Efter ca 7 mil var vi "i mål".

Den här rundan körde vi, inklusive den extra svängen uppe
i vänstra hörnet.

Fick tips hur jag skulle göra med stänkskärmsskallret och när jag kom hem fixade jag problemet en gång för alla.

Elegant. Säkert. Starkt. Skallerbefriat.