Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, december 23, 2016

Öppet brev till Tomten


Dags för mitt årliga brev till dig Tomten. Har ju blivit en slags tradition.

Men hörru, jag är nog lite besviken på dig trots allt. Trodde du förra året skulle komma med betydligt fler klappar till mig än vad du faktiskt gjorde. Jag blev besviken, inget att hymla om.

Hade ju önskat mig massor av kul saker, mest till min cykling, men det blev i stort sett ingenting av det såvitt jag kommer ihåg.

Kanske möjligen, om jag sätter mig in i hur du tänker, vilket inte är helt lätt, så kanske du väntar till 2017 istället med de där stora häftiga grejerna. Typ en ball och cool cykel, då har jag kanske cyklat färdigt med Team Rynkeby.

Fast å andra sidan, fan vet hur längre jag tycker Rynkebyprojektet är kul, det kanske blir en sväng till Paris även 2018, vem vet? Jag har ju i alla fall lämnat plats för det årtalet vid min nya tatuering.

Men vad önskar jag mig i år då? Nja, vet inte, har inget speciellt som jag behöver som jag inte kan köpa själv faktiskt.

Jo för tusan, en wattmätare till hojen. Är ju hur kul som helst att hålla koll på watten när jag tränar på trainern. Säker lika kul i verklighet också. Så en wattmätare, ja tack. Jag har varit skitsnäll hela året. Typ snäll i alla fall.

Sen är jag lite osäker på om du kan leverara grejer som inte är fysiska saker. Tänker på det här med simningen. Nu har jag ju trots allt kommit en bit på väg, klarar nu 50 meter crawl utan att drunkna, så då tänker jag att jag kanske trots allt kan lära mig simma jättelångt med crawl.

Helst vill jag kunna crawla exakt 1900 meter, men om du ändå kan fixa det, så vore det bra om du la till några hundratal meter ifall jag simmar lite krokigt eller om vågor och strömmar ställer till det. Jag har ju berättat för dig om debaclet i Pula i september. Det var ingen kul grej som jag inte vill råka ut för en gång till.

Behöver faktiskt en ny flytdräkt när jag tänker efter. Den jag har är ju mer anpassad för bröstsim och kan du fixa det jag just önskade behöver jag en crawldräkt. Kan ju inte ha samma, det fattar ju var och en. N+1 gäller inte bara cyklar, utan allt kul.

Jag tror jag vänder tillbaka till det där med cykel. Känns som du är lite på där, som man säger. Hur går det förresten med dina funderingar att slakta renarna och istället låta ett gäng Nissar med cyklar dra din släde? Jag tror det är en superbra idé. Lägger du ut det på Facebook kommer du att få jättemånga likes. Den unga generationen tycker det jätteviktigt med miljöfrågor och att alla bryr sig om den. Med all rätt, så där kan du gå i bräschen, Tomten.

Tillbaka till mig då. En Specialized Roubaix av något slag har skapat ett slags vill-ha-känsla hos mig. Den kommer naturligtvis inte att göra mig till en bättre cyklist med mer watt i benen, but what the hell, känslan Tomten, känslan, det är känslan som räknas.



Nä du Tomten, nu orkar jag inte skriva mer. Har just fått en fin julklapp från en Guldsponsor till Team Rynkeby Stockholm. Måste ägna mig lite åt den nu.


Berätta inte det för mina teamisar, då kanske de vill smaka. Det får dom inte, för jag tror klappen är till själva StockholmsBuss som låter BussExperten laga de fel som då och då blir på våra bussar.

Tjenixen då Tomten, ses i morrn.

PS.
Som vanligt har du en häftig rabatt på busshyran när du, Tomtemor och Nissarna åker på SPA-semester när julen är över.