Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, oktober 15, 2017

Gravelbike, kan de va nåt?

Cyklade lördagsrundan med Fredrikshofs Audaxgrupp. En lite ovanlig tur blev det för mig. Tänkte som vanligt landsväg med korta inslag av snälla grusvägar. Funkar ju bra med min cykel.

Jodå, det blev det. Nästan. Ett problem var att grusvägarna var nyplogade. Du vet vad det betyder va? Ett lager grus som smala däck lätt sjunker ner i. Det blir tungt och vingligt. Och smutsigt.

Det småregnade när jag stack hemifrån. En smula orolig, visste ju inte hur Audaxfolket tänker vid regn. Tänk om de bara är solskenscyklister?

Fanns såklart ingen anledning till oro, när klockan slog 08:30 och det var dags för avfärd var vi sju cyklister.

Nu ledde kapten Daniel inte bara in oss på grusvägar, han ledde in oss i skogen också. De flesta hade hojar med rejäla däck, men inte alla.

En paus mitt skogen kändes okey.

Efter en kortare paus tuffade vi vidare på asfalt, grus och lite skog igen.

Vi en paus i en vägkorsning bestämde vi att jag ska inte ha en cyclocross på min önskelista till Tomten, jag ska ändra det till en Gravelbike. En sån måste man ha för vintercyklingen med Audax. Vi bestämde helt enkelt det.

Så, har du något bra tips på en billig sådan? Ifall Tomten vägrar alltså, så jag måste betala själv. 

Dags för fikapausen, den långa riktiga pausen i cyklingen. Den här gången på Café Gott o Gulligt.


Jag ställde mig såklart under texten som bäst
beskriver mig. Enligt mig själv alltså.
(Foto: Daniel Säfström)


Riddarna kring runda bordet där djupsinniga saker om 
både cykling och annat avhandlades.


Personligen gick jag all-in på kakbuffén.
Jättegott kaffe i en God Jul-mugg, kladdkaka med grädde,
vaniljbulle och så en Snickers tilll efterrätt.

Som sagt, en smutsig tur. Nästa gång kanske jag tänker smart och tar på mig rejäla skoöverdrag.




Rundan blev för mig ganska exakt 7 mil

När jag kom hem blev det en powernap i soffan, för på kvällen vankades en reunionträff med Rynkebykompisarna från sommarens cykling till Paris.

Temat för träffen var champagne. Jodå, vi pratade med varandra också.


En smula elegant är att jag är en av dom som finns på etiketten
på de här exklusiva champagneflarrorna. Som nu är tomma.

Men eftersom jag är lat av naturen, det är väl därför jag cyklar till Paris bara en gång om året, så tog jag bilen till träffen och drack bara alkoholfri Cider. Funkar det också.

Jaha, sen blev det söndag, och jag gjorde bara manliga saker. Beställde nytt sugmunstycke till dammsugaren, klippte gräset, dammsög hela huset, åkte iväg och slängde tidningskassar i återvinningen, plockade ur diskmaskinen och lite allmänt småplock. Sånt som killar gör.

Hustrun läste en bok under tiden och upplevde lite lyxliv.

När vi drack vårt eftermiddagsfika kollade vi cykling på TV. En snygg översiktsbild från helikopter på hela klungan. Kolla, sa hustrun, de cyklar i färgkombinationer. Nämen alltså, de hojar lagvis, svarade jag lite besserwissigt.

Till saken hör att innan jag började cykla för några år sedan var det hustrun som ofta satt och kollade cykling, jag tyckte det bara var tråkigt. Nu är det annorlunda.

Sen blev det dags för veckans styrkepass med Team Rynkeby. Idag ett cirkelpass. Attan så jobbigt, men ändå rätt kul. 30 pers var vi idag. Superkul när vi är så många som peppar varandra till stordåd.

Mina ben. Som du ser finns plats för 2018 också.
För all del även 2019 om det skulle bli så.

Till middag blev det pizza från Dr Oetker, och därtill en alkoholfri öl.

Ja, mer än så hände inte under min helg. Visstja, kompletterade önskelistan till Tomten, att han ändrar Cyclocross till Gravelbike.

I det stora hela har jag varit i princip rätt snäll så här långt in på året, så viss chans finns det ju ännu. De kommande månaderna kommer att bli avgörande.