Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 02, 2007

Den fackliga trovärdigheten får sig ännu en gång en snyting

Du har väl följt den spännande kampen mellan de s.k. Plymothbröderna och facket? Du vet där facket satte ett företag i Småland i blockad för att de av religiösa skäl vägrade skriva på ett kollektivavtal.

Nu har de kommit överens. Facket skrävlar att de vunnit en stor seger, medan Plymothbröderna lite mer sansat säger att facket nu äntligen accepterar den lösning bröderna själva föreslog redan i november.

En gång för många år sedan hade vi en förare som ”söp skallen av sig” och mer eller mindre låste in sig under en veckas tid under en utlandskörning. Både kunden och vårt företag drabbades väldigt hårt och uppsägningen var solklar. Tyckte alla, även facket, vilket var en smula överraskande.

Det som däremot var överraskande var att det enda skäl som facket accepterade var en uppsägning pga arbetsbrist. Inte av personliga skäl, vilket var det korrekta skälet. Visserligen hade vi samma dag som förhandlingen annonser ute där vi sökte fler förare, men det hade ingen betydelse för facket.

Det var heller inga som helst problem att undanta denna förare från listan med återanställning med förtur, vilket är vanligt när det blir den typen av uppsägning.

Jag säger det en gång till, jag har ingenting emot fackligt arbete, det behövs som motvikt, men tyvärr är facket överlag ungefär som amerikanare brukar vara, snudd på igenkorkade av seg och illaluktande dubbelmoral.