Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, februari 07, 2007

En kämpe på barrikaden

Jag känner en kille i Sollentuna som heter Nils-Sture Sandberg. Ni som är i branschen vet att det är killen som drev SÖ-buss i Sollentuna fram till nyligen då han sålde företaget.

I mångt och mycket en märklig människa. Så enveten, snål (!), ibland dum, men på något sätt en fantastisk människa med en samlarmani utan nåde. Själv känner jag ingen annan som har så många fina bilar, så många halvruttna bilar, så många bussar, så många halvruttna bussar.

Det var han som lärde mig allt jag borde veta om branschen och om bussar när jag startade StockholmsBuss 1989 med första bussen som jag praktiskt nog köpte av honom. Jag tog hans kunskaper och gjorde sedan precis tvärtom, då gick det ganska bra…!

Kanske inte riktigt så, men utan N-S hade jag definitivt gjort något annat idag.

Så, det var själva ingressen, som jag tycker har ett allmänintresse för dig i bussbranschen. Jag läste nämligen idag ett reportage i en Sollentunablaska om just Nils-Sture och hans kamp mot myndigheterna angående några bussar som N-S köpte för 13 år sedan.

De importerade N-S själv till Sverige, han importerade nästan allt själv, men godkändes inte av Naturvårdsverket pga avgaserna.

N-S har sedan dess alldeles på egen hand under 13 år kämpat i olika instanser och överklagat allt som inte gått hans väg. Nu har regeringsrätten gett N-S rätt. Efter 13 år!

Problemet är nu att Tingsrätten ska besluta om N-S har rätt till skadestånd eller inte.

Med tanke på att hela processen hållit på i 13 år säger sig N-S vara tveksam om han själv får höra resultatet innan han själv går i graven.

Attans, vilken härligt envis kille Nils-Sture Sandberg är. Alltså när man själv inte är motpart till honom. Då är han rent för jä…g!

För mig representerar Nils-Sture den riktiga medborgaren som inte viker ner sig mot överheten utan kämpar för sin rätt. Precis som tjejen med restaurangen i Göteborg som valde att sälja krogen istället för att tvingas bli slav under facket.

Jag älskar tuffingar som följer sitt hjärta och inte tvekar att simma motströms. De är som en kinesisk drake, de kan inte flyga i medvind, det är först i motvind de lyfter.