Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, maj 05, 2011

Lite läskigt är det

Jag förstår om du inte är så särskilt intresserad av min hälsa, men jag är det. Den sista tiden har varit minst sagt omtumlande. Har dessutom kommit fram till lite läskiga insikter.

Den här stroken som jag fick verkar märkligt nog ha räddat mitt liv. Det kan man inte tro. Eller snarare, den gav mig möjligheten att leva längre. Endast på grund av stroken och den följande djupgående hjärtkollen visade ju att jag hade lite mankemang med hjärtat. Det hade troligen aldrig annars upptäckts.

Läkaren berättade för mig att om de inte sätter in pacemakern i mig så kommer jag sannolikt att dö i förtid. Riktigt läskig info, om du frågar mig.

Här har man tränat som attan i två år på gym i tron att jag skulle må bättre och sannolikt leva lite längre bara på grund av det. Säkert sant, men så kom stroken och förändrade läget helt. Som sagt, livet hänger hela tiden på en skör tråd.

Fick ett trösterikt mail från en trevlig kvinna angående min kommande pacemakerinläggning:
...... och inte kommer detta lilla ärr att sabotera Beach Body 2011, utan bara göra den intressantare!

Den du, den satt fint!

PS. Om du pratar med min fru, berätta inte för henne om det där mailet.