Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, maj 23, 2011

Tillbaka till framtiden

I helgen var det fullt ös. Inte det smartaste för egen del med tanke på det som nyligen hänt. Men, the show must go on.

I helgen hade Stockholm nämligen besök av ett japanskt kryssningsfartyg fulladdat med äldre japanska supermiljonärer. Båten är ute på en tremånadersturné där även Stocholm fick äran av ett tvådagarsbesök.

Fick reda på att dyraste dubbelhytten kostade 70.000 euro. Per person.

StockholmsBuss fick uppdraget att hantera all form av busstrafik vid besöket. Det var "crew-bussar", det var bussar för city tours och det var shuttlebussar till och från själva city och det var bussar till och från deras egen Nobelmiddag som avhölls i Stadshuset.

Nu ska man nog veta att kryssningsbåtar som angör Stockholm är det numera 13 på dussinet av, men det här var StockholmsBuss första egna kryssningsuppdrag. Det kräver rejäl logistik för att det ska fungera och med japanernas övernitista inställning till perfektionism så gick det kalasbra.

Självklart fixade vi inte detta utan att hyra in bussar från kollegor/konkurrenter och det funkade precis hur bra som helst.

Nu vill jag ju inte skryta. Jo, det är klart jag vill, men förutom berömmet från vår kund, så kändes det nästan bäst när några förare från de inhyrda bussföretagen kom fram och berättade att detta var ett av de mest välorganiserade kryssningsuppdrag de kört för.

När allt var klart på söndagseftermiddagen åkte jag hem, la mig på soffan och somnade omedelbart, mer eller mindre mentalt urladdad. Det här uppdraget har legat lite som en last över min axlar men nu är det genomfört på bästa sätt. Delvis med hjälp av råd och dåd från en kollega/konkurrent. Ska inte avslöja vem, men tack, du vet själv vem du är.

Nu kan, och ska jag ta det lugnt ett tag. Tror jag. Jag har inte varit så bra på att vara sjukskriven. Ska träna lite på det nu.