Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, oktober 31, 2011

Målet är spikat

Då så, då är det långsiktiga målet fastställt. Jag ska ställa upp i Veteran-VM. I vilken gren är ännu oklart. När är också lite oklart, men jag siktar på år 2031.

Råkade av en händelse zappa mig fram till ett tv-reportage om just Veteran-VM. Man fick följa några tanter och farbröder i 90 års-åldern som tränade varje dag och som hade som mål att ställa upp i VM för veteraner.

Ett helt underbart reportage som gick rakt in i hjärtat på mig. En kille tävlade ensam i sin klass, Män 100+. Han vann. Han kunde knappt gå, men fasen vad han kämpade, det var härligt att se.

En tjej var 90 år. På trettiotalet någon gång slog hon italienskt rekord i diskus. Nu fick hon iväg diskusen 13 meter. Hon kom tvåa på det.

Innan jag ställer upp i den här tävlingen vill jag bestiga Kebnekajse. Det bör jag ha klarat av före år 2031.