Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, december 19, 2013

Öppet brev till Tomten

Hej Tomten.
Fast i år säger vi mer Tjääääna Tomten. Du har väl kollat Café Bärs på TV:n va? Såvitt jag förstått så är du en äkta Hammarbyare, så det borde du gjort. I så fall fattar du.

Nu är det dags för mitt årliga brev till dig. Jag vet ju att du som vanligt är lite stressad så här års, men jag hoppas ändå du har tid att läsa mitt brev. Det är viktigt att du får korrekt information nämligen.

Hoppas du gått på alla AA-möten under året, som vi pratat om, så du inte blir frestad av all julglögg folk vill pracka på dig i vartenda hus du kommer till. Det är väldigt viktigt att du svarar ett tydligt nej till sånt. Du har många hus att besöka världen över, det tar på krafterna, och du har ju inte precis blivit yngre.

Jag hoppas du inte glömt bort att lämna in dina renar på service. Du kommer väl ihåg hur det gick förra året när du hade glömt att lämna in Rudolf på den årliga servicen. Han blev ju hallt på bakre högra klövern för du inte hade bytt den i tid. Det var ju därför du kom så himla sent hem till mig. Och inte många klappar hade du med dig heller för den delen. Det kändes lite surt. Hoppas du kompenserar mig för det i år.

Så här ligger det till. I år har jag varit jättesnäll. Jag har till och med anställt en massa nya superduktiga chaufförer och för att alla skulle få jobb så köpte jag en buss till. Jättesnygg.

Var då tvungen att anställa en bra trafikledare också. Känns skönt att dela på arbetsuppgifterna. Man blir liksom en bättre människa om man inte behöver tänka på företaget dygnets alla timmar året runt.

Jag har också varit supersnäll mot min dotter Sofia som sköter vår resebyrå SällskapsResor. Det lönade sig, jag blev ju utnämnd till Årets Pappa. Vad säger du om det? Vore fint om du även tänkte på Sofia när du planerar klappar till alla. Glöm inte min son Marcus och mina barnbarn Albin och Valter. Alla har skött sig utmärkt under året, jag lovar. Men för Guds skull, glöm inte min fru. Hon ska ha jättemånga fina julklappar, det tycker jag nog.

Det där med att dela arbetsuppgifter borde du också tänka på. Kanske ska du anställa en trafikledare som kan hålla ordning på hela logistiken med julklappsutdelningen. Det är ju en tung börda för en gammal man som du. Vi på StockholmsBuss kan annars åta oss det uppdraget som konsulter. Vi är helt enkelt suveräna på det. Vill inte gärna skryta men många ser oss som Stockholms bästa bussbolag.

Apropå det, när ska du och din organisation bli modern då? Tänk så mycket olämliga utsläpp dina renar gör de där dagarna du far omkring världen över. Du borde tänka mer på miljön.

Jag har en idè. Sälj dina renar och hyr bussar av StockholmsBuss istället. Vi kör ju bara med den modernaste motortekniken som är klart mindre skadligt för miljön än dina renar. Bry dig inte om vad barnen säger, de fattar ändå ingenting om renar, än mindre bryr sig, de sitter bara och spelar spel på sina datorer och smartphones. Renar är gammal teknik, bussar hör till framtiden. Tänk på det Tomten.

Apropå varit snäll. Jag har varit supersnäll mot mig själv. Tränar regelbundet så min kropp orkar med resten av livet. Jag räknar med minst 25 år till. Minst. Det är väl egentligen det snällaste man kan tänka sig, att sköta om sin egen kropp. Det borde belönas rikligt med julklappar.

Angående julklappar då. Som du kanske redan vet, om du läser min blogg alltså, så ska jag ju cykla runt en sjö nästa sommar. Vet inte om du känner till det men sjön heter Vättern och det är skitlångt om man ska hoja runt den. Kommer att bli urjobbigt, så kanske en ny cykel gjord i kevlar eller nåt liknande lätt material vore fiffigt att ge mig. Gärna en röd, det är en läcker färg på en cykel tycker jag.

En ny segelbåt skulle ju heller inte sitta fel, om du förstår vad jag menar. Önskade ju mig en sån förra julen, men fick ingen. Tror det hänger ihop med Rudolfs klöverhaveri som jag berättade om längre upp i brevet. En ny badbåt istället kanske? Den jag har är från sjuttitalet. En ny Buster XL är enkel, lättskött och bra. Den skulle sitta fint.

Snöslunga har jag, gräsklippare har jag, trädgårdsredskap har jag, kaffemaskiner har jag, kläder har jag. Jag har till och med skaffat en sån däringa fjärrkontrollsmanick så man kan vara i ett rum och tända och släcka lampor i andra rum. Superkul. Men jag behöver inte fler sådana. Så jag vet helt enkelt inte sådär direkt vad jag önskar mig.

Jag överlåter helt enkelt till dig och din organisation att hitta på nåt kul att ge mig.

Ska vi säga så? Har du några frågor om det så är du välkommen att kontakta min fru. Hon vet säkert vad jag har och inte har. Vore ju trist om du kom med något som jag redan har.

Harebradårå Tomten, vi ses snart!

Med vänlig hälsning
Göran Demnert