Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 13, 2014

Dags för en bunt funderingar. Arga.

1. Idrott
Hänvisar till mitt förra inlägg om bl.a Tyresö Fotboll. Nu är vi ju där. Nu är det ju du och jag som får betala den där pajasens drömmar om framgång. Du vet tokstollen som ville ha ett fotbollslag som skulle erövra hela europa.

Nu blev det så att pengarna inte räckte och nu går den statliga lönegarantin in och betalar spelarnas löner. Det vill säga att det egentligen är du och jag och en hel massa andra människor som fullständigt skiter i Tyresö fotboll som får pröjsa Martas månadslön på 165 tusen kronor. Jo du läste rätt. Hon och en annan brasilianska i klubben har de månadslönerna.

Sanslöst. Sätt den där gubben som dragit igång den här historien i karantän, eller varför inte bakom lås och bom. Det är ju rena bedrägeriet. Fan vad arg jag blir.

2. Vädret
Nu har jag parkerat min snöslunga. Endast en (1) gång har jag använt den i vinter. Fan vad arg jag blir.

3. Min träning
Det har hänt saker på mitt gym som inte är kul. Sånt man saknar ord för, och sånt som är bortom all rimlig möjlighet att ens förstå. Nejdå, ingen har dött, ingen har skadat sig. Men det kommer att påverka min träning. Fan vad arg jag blir.

4. Min familj
Plötsligt händer det. Sån man inte vill ska hända. Hustrun har nu lånat mitt klippkort till Danderyds sjukhus. In på akuten, hon får ligga kvar 2 nätter, blir utskriven, vi åker hem, hon lägger sig ner för att vila och 30 minuter senare går det åt skogen igen.

Bums iväg igen till akuten och börja om med ny väntan, nya undersökningar, väntan, nya provtagningar, väntan, röntgen, väntan och till slut, runt midnatt, upp till en ny avdelning.

Men ingen större fara på taket, troligen en infektion som nu behandlas med antibiotika, men hon får ligga kvar några dagar för observation. Fan var arg jag blir.

5. Vägverket
När jag åkte hem igen från punkt 4 var det tvärstopp på E4:an. De satte upp nya skyltar, så de stängde av hela tjiddevitten. Fan var arg jag blev.

6. Transportstyrelsen
Mitt företag har fått "sanktionsavgift" på 4 tusen spänn. För att en förare varit ute och kört en buss privat en halvtimme en natt utan att sätta i sitt förarkort. Helt olovandes, och helt utan medgivande från trafikledningen och helt utan dess vetskap.

Trots att jag i mitt överklagande berättat detta så har nu svaret kommit: Jag har inte gjort tillräckligt mycket för att förhindra detta, så sanktionsavgiften kvarstår.

Man tager sig för pannan. Hur i helvete skulle jag ha kunnat förhindrat detta? Man undrar mest vad som finns bakom pannbenet på Sektionschefen för yrkestrafik kör- och vilotider på Transportstyrelsen. Jag ska inte nämna namnet på henne, då får jag väl förmodligen ännu högre sanktionsavgift.

Så då återstår ju bara att anställa en kontrollant per anställd förare, som måste punktmarkera förarna så de inte kan göra på det här sättet. Och sen måste vi ju anställa ytterligare en kontrollant som måste punktmarkera kontrollanten nr 1, så inte han, eller hon, gör något olovandes. Det kommer att bli dyrt.

Fast den enklast lösningen är ju förstås att friställa innevarande Sektionschefen för yrkestrafik kör- och vilotider på Transportstyrelsen och tillsätta någon ny med lite mer insikt och mer normal tankekraft.
Fan vad arg jag blir.

7. Pudel
Ursäkta, punkt 4 är ju lite personlig information, men nu känner vi ju varandra du och jag, så då känns det okey att berätta det.