Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, mars 18, 2014

En hjälpande hand mot cancern. Eller har jag bara gått överstyr?

Dagens blogg handlar om ....cykling. Förvånad? Någon?

Kanske det är åldersnoja, men numera brinner jag för att göra halvtokiga saker. Saker som jag velat göra hela livet, men aldrig vågat, eller ens försökt. Vissa saker har jag inte ens funderart på. Som det här t.ex.


Team Rynkeby är i korthet ett cykellopp från Stockholm, eller Malmö, till Paris. Totalt är det 1200 cyklister från olika länder som cyklar till, och sammanstrålar, i Paris.

Syftet med arrangemanget är att samla in pengar till Barncancerfonden. Läs gärna mer på Rynkebys websida http://www.team-rynkeby.se/team-rynkeby-1.aspx.

Långt ifrån säkert att jag får plats, det är jättemånga som söker för ett begränsat antal platser, men nu har jag i alla fall ansökt att få en plats i något lag 2015.

Det vore ju så häftigt, dels att göra något konkret mot cancerhelvetet, och dels göra något äventyrligare och galnare än att cykla runt Vättern. Ett äventyr helt enkelt.

I september kommer beskedet om man kommer med i teamet. Eller inte. Jag håller redan tummarna. För att komma med alltså.