Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, april 23, 2014

Träningen fortsätter

Efter sol kommer regn. Efter en påskvistelse på Gotland med bl.a  god mat varenda dag, och ingen fysisk träning, så kom vardagen tillbaka. Således dags att träna igen. Hyfsat varmt väder betydde årspremiär med kortbrallor.

Det blev den vanliga rundan runt Edsviken. En rätt lagom kvällsdos. Tar ungefär timmen och innehåller massor av apjobbiga backar där man kan träna både pannben, lårmuskler och puls. Kort sagt en runda som innehåller allt utom distansträning.

Om du följt mig på bloggen så vet du att jag kämpat för att kunna cykla runt viken under timmen. Har varit knepigt, men nu känns det som ingenting.  Jag tror att största orsaken är att jag nu klipper backarna bättre och framförallt orkar allihop i ett för mig bra tempo. Det är superkul när man märker att träning lönar sig.

Igår passade även mitt serviceteam på att träna lite pepp, vattenförsörjning och lite allmänna positiva kommentarer till mig. De stog nämligen vid vägkanten efter ungefär en mil. Min lilla fiffiga cykeldator kan man nämligen koppla upp via min iPhone så valfria medmänniskor kan följa min framfart i realtid. Därför visste de när och var jag kom på lämpligt plats.

Man måste ändå säga att det här är ett ovanligt stiligt ekipage, eller hur? Men, det finns ett fel där Cyklisternas Stilpolis omedelbart hade gripit in och bötfällt mig. Kan du se varför? Svaret finns längst ner.



Rätt svar är felaktig utrustning: Bianchistrumpor, desstutom gröna, till en röd/vit Trekcykel. Funkar inte. Böter på sånt sägs det.