Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, december 14, 2014

KulturRallyt har gjort det igen

Jepp, säsongsavslutning för kulturföreningen KulturRallyt u.p.a.

Besök på Dansens hus för att kolla dansföreställningen Stop > Play < Rewind. Waou, säger jag. Vilken jäkla föreställning! Den bästa som jag sett.

Jag som inte gillar dans, jazz, Ramstein, bruna bönor, våld och en hel del annat. Och så tycker jag att en dansföreställning på 90 minuter är bland det bästa jag sett. Jag slutar aldrig att förvåna mig själv.


I grova drag handlade den om nio individualister, men som i slutänden är beroende av varandra. Ungefär så uppfattade jag det hela.

Det var lite då som jag till och med blev känlsomässigt berörd, för när de alla dansade i sista numret sammanknutna med band, så kom jag att tänka på det jag läste precis innan föreställningen.

Det var ett Facebookinlägg på Team Rynkeby Stockholms "hemliga" sida. En teammedlem, Stina, skrev följande:

..... För vi får inte glömma att teamkänslan är allt om det här projektet ska fungera. Det blir lätt mkt snack om sponsring och hur många watt vi ligger på under träningen. Men glöm inte att zooma ut ibland, ha kul och lär känna dina teammedlemmar. Det är något speciellt att vara med i Team Rynkeby, så ta vara på tiden och njut av året vi har framför oss tillsammans!

Team Rynkeby är precis som dom i föreställningen. Vi är 40 olika individualister som tillsammans ska cykla till Paris. För att det ska funka problemfritt så är vi alla beroende av varandra. Och då måste man känna varandra och känna förtroende för varandra. Annars kan det bli jobbigare än nödvändigt. Så ser jag på saken.

Vet du förresten vad KulturRallyt u.p.a är för något? Jo det är en kulturell ideell förening med målet att med ojämna mellanrum besöka allehanda kulturella tilldragelser.

Stadgarna begränsar dock antalet medlemmar till två. Inträdeskravet är att vara gift med mig. För närvarande är det lång kö för medlemskap.