Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, augusti 21, 2015

Nästan cykelproffs

I min familj anses jag som ett nästan cykelproffs. Det medför ett visst ansvar. T.ex att hjälpa dotter tillika medarbetare Sofia att fixa hennes hoj inför Stockholm Triahtlon på söndag.

Klart man ställer upp med den kompetens inom cykelservice som jag införskaffat.

 Visst är det väl så att framhjulet tas bort med en rörtång?

Först skulle framhjulet tas bort. Varför vet jag inte, men det gick enkelt med en rörtång och en hammare.

Sen rasslade kedjan rätt mycket. Först hamrade jag lite på den där grejen som pekar nedåt vid bakhjulet. Hittade sen en skruv som jag skruvade på. Hittade en annan som jag skruvade åt andra hållet. Blev inte riktigt bra.

Då skruvade jag lite till åt andra hållet. Sen samma sak på den andra skruven. Då hoppade kedjan av.

Nytt försök och plötsligt funkade alla växlar klockrent och rasslet var borta. Skvätte på lite olja också. Där blev det lite fel, erkänner det, råkade ta en limflaska av misstag, men jag tror kedjan funkar bra ändå.

Sen vred jag lite på bromsreglagen också, så tösen har fina nyjusterade bromsar utifall hon behöver sakta ner lite, fast det tror jag inte hon behöver. Och skulle hon det så kan hon ju alltid sätta ner fötterna och bromsa med dom.

Ja, sen skruvade jag tillbaka framhjulet. Rullade lite snett sen, men bara lite, högst marginellt enligt min proffessionella bedömning.

Sen var jag klar och önskade dottern lycka till på söndag. Vi startar samtidigt och i samma tävlingsklass.

Min cykel lämnade jag in för proffessionell vård, man vill ju inte ha rasslande växlar och taskiga bromsar i en sån här viktig tävling, typ familjetävling, ty även svärsonen ska köra i samma tävlingsklass.

Undrar om hans cykel också behöver service. Det kan jag hjälpa till med i så fall, för jag är ju nästan ett cykelproffs.

Vill du följa den spännande tävlingen så startar vi kl 12:40.