Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, augusti 04, 2015

Tisdagsmys med Herrklubben

Idag blev det ännu en distansrunda. Hade väl inte riktigt tänkt det, men så ringde Mäster Anders och föreslog en Sörmlandssväng med start i Vagnhärad. Passade ju hur bra som helst eftersom jag är i stugan 1,5 mil därifrån.

Vi blev 4 herrar. Eller rättare sagt 3 gubbar och en ungdom, nämligen min svärson Jonas.

Gerhard Ståcyklaren, Mäster Anders, Mr Ego, Svärson "Loket" Jonas

Avfärden var satt till kl 09:00, men morgonen startade minst sagt lite stressigt. Jonas skulle nämligen byta pedaler på sin hoj för han hade bara sina landsvägsdojor med sig med de vanliga klossarna.

Det bar sig inte bättre än att pedalerna satt som fastsvetsade. Tiden gick, inget funkade för att få loss dom. 

Till sist skruvade vi fast cykeln med vevpartiet i ett skruvstäd. Jonas tog fram det tunga artilleriet, Den Stora Rörtången, och tog i för kung och fosterland.

Plopp sa det, och så lossnade pedal 1. Samma våld på den andra pedalen gav samma resultat. Vi klarade det med minsta möjliga marginal innan vi var tvunga att åka till Vagnhärad. Bara 1,5 mil, cykelavstånd numera, men eftersom tiden var knapp tog vi bilen.

Där mötte vi de andra och så bar det iväg mot Nyköping. Superfina vägar men tyvärr med en halvjobbig motvind. Vi körde Belgisk kedja hela tiden och svärson Jonas tog en stor del av grovjobbet och drog mest av oss alla. Vi andra hade ingenting emot det alls.

Vi körde bl.a förbi Öster Malma på en supertrevlig kuperad och slingrande väg genom vacker skog och med glimtar av en vacker sjö. Ibland är det så ljuvligt att cykla, eller hur?

Anders ville ha bildbevis på att vi var förbi Öster Malma.
Fast egentligen tror jag han ville visa vilken 
stilig och kraftfull karl han är. Och det är han ju.

Sen fortsatten vi ner till Nyköping och Hamnkrogen där lunchen inmundigades.

Lunchen, stekt fläsk med löksås och potatis smakade hur bra som helst.

Sen var det dags att köra tillbaka i en härligt medvind. Trodde vi. Men icke. Vinden hade vänt och vi fick mestadels kant eller motvind även hemåt. Men vi var sega gubbar och klarade den biffen både galant och stilfullt.

På vägen till bilarna tog vi en omväg till Trosa och avslutade rundan med en sedvanlig fika.

Mr Ego med favvobakelsen, chokladbiskvi.

Och när vi var klara med det så körde vi sista halvmilen till bilarna i Vagnhärad och tackade oss själva för ännu en härlig runda.

Mäster Anders sa att jag inte får berätta vår snittid, för då får vi bara ett onödigt favorittryck på oss på lördag, tycker han.

För dig som är extra vetgirig så ser du här rundan vi körde. Det blev 12 mil idag. 12 härliga mil även om det just ni känns i låren. Men nu blir det ingen mer cykling förrän lördag och Mälaren Runt. 

Däremot blir det lite simning i havet. Måste ju träna lite sånt också inför Vattenfall Stockholm Triathlon.