Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


söndag, september 20, 2015

Fotomodell. Vandring. Förlorad oskuld. Fiasko. Nystart.

Rubriken sammanfattar den här långhelgen. Ta nu inte det här med oskuld så allvarligt. Hallå, jag är 64 år och DEN oskulden, som du förmodligen tänker på, försvann för rätt länge sen. Om man säger så.

Nej, jag snackar om simning. Kommer strax till det. Tar rubriken i tur och ordning.

Fotomodell och vandring
Jo, jag har agerat som fotomodell. Nejdå, efter mina nakenchocksbilder, som jag publicerade när jag cyklade till Paris, är inte upphovet till detta nya uppdrag. Icke, nu snackar vi seriösa bilder.

En bekant till dotter tillika medarbetare Sofia, har en kompis som heter Gunnika. Hon är frilansjournalist och driver bl.a bloggen 52adventures. Hon skriver för en hel del s.k. outdoormagasin och nu behövde hon några extremt snygga seniorer för att illustrerera en artikel hon ska skriva. Kort sagt, valet föll på mig och min vackra hustru.

Så då for vi upp till Storhogna i torsdags för att vandra i omgivningar i dagarna två. Lite regnigt första dagen, men nu är jag upplärd från Team Rynkeby. Vi cyklar (vandrar) i alla väder.


Det där med snygga modeller är ju en smaksak


Vet inte vad som fanns vid regnbågens slut. Orkade inte kolla.


Lite coolt att kunna dricka härligt kallt fjällvatten


 Serviceteamet fixar lunchen


Sååå himmelskt gott


Förlorad oskuld
Erkänn, det är den här rubriken du är mest nyfiken på va? Okej, man kan säga att jag förlorade min simoskuld. Om du följt mig på bloggen vet du att jag håller på att lära mig crawla. Går inte så bra. Bara någon enstaka gång har jag klarat en bassänglängd.

I torsdags, när vi kommit upp till Storhogna tog jag ett litet bad i hotellets bassäng. Inte riktigt en fullängdsbassäng, men nästan. Den håller 22 meter.

Hela bassängen för mig själv. Lyxigt.

Börjde simma lite trevande, gick inget bra, var på väg att ge upp. Men så tänkte jag äsch, jag försöker en hel längd en gång till. Klarade den, vilade kanske en minut, körde en längd till, vilade en minut, körde en längd till. Å en till. Å en till. Sex längder klarade jag med lite vila mellan varje. Helt otroligt. Sen satte jag mig en stund i bubbelpoolen med Sofia och svärson Jonas. Sen hoppade jag i och drog två längder till bara för att visa dom.

Det är det jag menar med att jag där förlorade min simoskuld.

Fiasko
Dagen efter skulle jag göra samma sak, nu kan jag ju simma. Trodde jag. Tjenare. Fem steg tillbaka, gick ju inte alls lika bra. Simmade plötsligt som en skadskjuten groda.

Så nu blev det trista teknikövningar istället under ledning av den numera auktoriserade simfröken dotter tillika medarbetar Sofia. Förhoppningsvis kommer de övningar ge resultat framöver.

Tänk att det ska vara så j-a svårt att crawla när det ser så enkelt ut.

Nystart
Idag hade vi kick off för Team Rynkeby Stockholm 2016. Vi startade med en timmes träning för att sedan ha ett infomöte inför vad som kommer att hända.

Eftersom jag var i fjällen blev det en smula bråttom hem för att hinna till själva mötet. Träningstimmen missade jag.

Det skapade en stäming i bilen som kan beskrivas om lätt dämpad. Alla i bilen hade inte lika brådis hem. Alla i bilen hade inte åsikten att vi kunde hoppa över både förmiddagsfikat som eftermiddagasfikat.

Men vi kom hem, min hustru och jag fortfarande med civilstatus gifta, och jag tror att även mitt förhållande med dotter och svärson trots allt fortfarande kan beskrivas som utmärkt.

På mötet gick vår nya kapten Jonas Södergren gick igenom hela projektet och vad som förväntas av oss som deltar.

Vilket kanonteam vi redan är

Ja, mycket mer än så hann jag inte med under helgen. Nu är det hög tid att göra min träningsplanering, för nu vet jag vilka dagar som teamet kommer att träna, och på vilket sätt.

Bara att fylla övriga dagar med lämpliga träningsaktiviteter. Det ska in löpning, simning, cykling, spinning, styrka och tennis. Puhh, det här kommer att bli ett tufft år.