Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, maj 02, 2016

Attans, glömde en grej på Mallis

Hemma i vardagen igen. Bubblan har spruckit. Luften gick ur mig när jag kom hem. Efter en fantastisk träningsvecka har jag svårt att återanpassa mig till ett normalt liv.

I morse frågade t.ex hustrun mig varför jag inte ställde in frukostdisken i diskmaskinen. Jag var helt oförstående, "-va, plocka av, ska JAG göra det?".

Att åka på en sån här träningsvecka utan att vara tränad hade inte funkat för mig. Jag är inte topptränad ännu, men ändå i hyfsad fysisk kondition. Vilken tur, annars hade veckan varit för jobbig.

Tillbakavägen från Formentor.
Det här är ingen selfie. En proffsfotograf stog vid vägkanten
och fotade alla som cyklade förbi. 50 spänn för bilden 
får väl anses som ett fyndpris.

När jag kom hem kom jag på några saker. Jag körde aldrig Sa Calobra. Det fanns en möjlighet att köra den på Stora Bergsturen, men då hade vi redan hojat över Piggen, och så stark är jag inte så jag hade fixat även Sa Calobra den dagen.

Planen blev sedan att svärson Jonas och jag skulle ta den på lördagen, men då gick ju storloppet Mallorca 312, så den planen sprack. Sen glömde vi bort backskrället.

Alltså måste jag komma tillbaka för att klämma just den backen, det måste man tydligen göra när man cyklat på Mallis.

Några andra, minst sagt viktiga saker, jag lärde mig av min kropp under veckan var att jag måste träna simning som en tok, och jag måste lägga in ännu mer löpträning. Förutom mina två cykelpass med Team Rynkeby. Ett extra eget backpass med hojen skulle heller inte skada.

Men ikväll blir det varken det ena eller det andra, det blir en tennismatch. Om jag vinner kanske jag säkrar seriesegern.