Jag - Göran Demnert - äger och driver StockholmsBuss AB sedan maj -89 och SällskapsResor AB sedan feb -05. Har bloggat sedan 2006. Många funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2014. Har sedan dess cyklat Vätternrundan 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018. Mälaren Runt 2014, 2015 och 2016. Har också cyklat ett antal mindre motionslopp.

Har även cyklat från Malmö till Paris 2015, 2016, 2017 och 2018 med Team Rynkeby och ska göra det även 2019.

Gjorde min första Halva Ironman i Pula, Kroatien i september 2016. Gick åt h-e, men var kul ändå. Ett nytt försök i Zell-am-See i augusti 2017. Gick åt fanders en gång till. Nytt försök i Ruegen i september 2018. Äntligen lyckades jag komma i mål.

lördag, maj 20, 2017

Jag är en mästare i bonk

Bonk är ett kul ord. Köra in i väggen ett annat ord för samma sak. Få hammaren ett annat. Finns fler.

Kul ord, men mindre kul att uppleva. Idag påminde Facebook mig om min första. Men långt ifrån sista.

Dessutom, bara tre år sedan jag körde mitt första lopp som helt ny gröngöling på cykel. Då hade jag bara cyklat några månader. Gud så kul jag haft sen dess. Och testat massa olika sätt att bonka på. Och träffat massor av härliga människor.

Dessutom, icke minst, under det här loppet la jag grunden för min cykelbränna. Den har aldrig försvunnit sen dess.Tre år sedan. Bara tre genomförda cykelsäsonger. Känns som jag hållt på i årtionden. Jag är ju i princip fortfarande nybörjare.

Det här loppet, Gran Fondo Stockholm, genomfördes bara en gång, 2014. Synd, eftersom det gick på gator bara ett stenkast från där jag bor. Det var lite häftigt att cykla hela Sollentunavägen utan bilar som bråkade och störde. Men bonkade, det gjorde jag. Vi kan kanske kalla det för jungfrubonken.

HÄR kan du läsa min race report från det loppet. Värt att läsa för dig som är relativt ny i cykling. Sade han lite blygsamt. Sens moral,man får aldrig ge upp. Alltid kämpa så mycket det bara går ända tills det ändå inte går längre. Den egenskapen finns på fler ställen i min familj.

Min brorsdotter Ellinor tycks ha rätt vilja och inställning. Läs bara här vad min bror så stolt skrev på Instagram i går:


Min brorsdotter Ellinor.
Blir nästan rörd av hennes helt fantastiska
inställning och "jävlar-anamma", hon är ju ändå bara 13 år.


Å nu blir det reklam
Ibland får mitt företag lite extra vippiga bokningar. Bilden är tagen på en borggård i en huvudstad i Sverige. Resten får du räkna ut själv.