Jag - Göran Demnert - äger och driver StockholmsBuss AB sedan maj -89 och SällskapsResor AB sedan feb -05. Har bloggat sedan 2006. Många funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2014. Har sedan dess cyklat Vätternrundan 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018. Mälaren Runt 2014, 2015 och 2016. Har också cyklat ett antal mindre motionslopp.

Har även cyklat från Malmö till Paris 2015, 2016, 2017 och 2018 med Team Rynkeby och ska göra det även 2019.

Gjorde min första Halva Ironman i Pula, Kroatien i september 2016. Gick åt h-e, men var kul ändå. Ett nytt försök i Zell-am-See i augusti 2017. Gick åt fanders en gång till. Nytt försök i Ruegen i september 2018. Äntligen lyckades jag komma i mål.

torsdag, maj 11, 2017

Jag och Fröken Rosa

Fröken Rosa heter egentligen Madde, eller mer korrekt Madeleine.

När jag satt på flyget ner till Mallis häromveckan, så satt jag och kollade på Fejan. Jo, Norwegian har wifi på flygen numera. Kanske andra bolag också har det.

Och det blev ett litet kul sammanträffande. Kvällen innan hade jag skruvat av mina cykelpedaler och konstaterade att de såg väldigt slitna ut och jag tänkte att när jag kommer hem köper jag nya.

Så plötsligt högt där uppe i det blå dyker en annons upp på Fejan att nästan nya Ultegrapedaler är till salu. Säljaren är just Fröken Rosa.

Nu undrar du varför det här är så kul. Så här är det. När jag började cykla våren 2014 med Fredrikshov ute på Gustavsberg/Ingarö, med nybörjargruppen, så cyklade denna Fröken Rosa också där.

Det var innan hon själv fattade att hon var snabb och att cykling var hennes grej. Vi cyklade även i samma grupp Mälaren Runt sommaren 2014. I alla fall i ca 10 mil. Där jag blev avhängd, orkade inte mer i det tempot, 30+, som gruppen då hade kört i.

Sedan dess har Madde utvecklats något enormt. Idag är hon med i Stockholm CK damelit och tävlar numera "på riktigt". En gång sa jag till henne att hon kommer att hamna i landslaget. Tänk om jag får rätt?

Lite blygsamt får jag väl säga att även jag har utvecklats en smula sedan dess.

Om hennes cykling kan, och bör du läsa HÄR. Där finns många spännande race reports från både hennes träning och tävlingar. Dessutom kommer du få veta varför hon även kallar sig Fröken Rosa.


Me and Fröken Rosa. Och pedalerna jag köpte.
Dessutom fick jag nya skoklossar på köpet. En bra affär.

Alltså, nu jäddrar blir det fart på gubben. Nya pedaler inkörda och trimmade av en elitcyklist. Jo jag tackar.

Dessutom blir ekipaget hela 72 gram lättare. Jag kommer helt plötsligt att köra i fjäderviktsklassen.

Kunde inte låta bli att viktjämföra de nya Ultegrapedalerna
mot mina gamla 105-dito.

Inte nog med det. Idag kom en låda med reservdelar till kontoret. Om de inte passar till bussarna kan jag ju i värsta fall använda dom på min cykel. I värsta fall alltså.