Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, augusti 27, 2008

Kapitalistsvin eller möjligen socialistsvin

Tänk så mycket roligare världen hade varit om folk, som den här kvinnan som jag citerar nedan, hade lite humor i skallen. Lite mer vidöppna ögon. Lite mer allmän positivism och kanske lite allmän kunskap om småföretagandets villkor. Det tror jag skulle vidga hennes allmänna livssyn.

Den som skrev raderna är engagerad i någon socialdemokratisk organisation. Personligen tycker jag raderna säger mer vilken trist jävla världsförstörare hon är, än om mig.

"Ett exempel på den människosyn som kapitalismen framkallar kommer från vd:n för Stockholmsbuss AB, Göran Demnert, som på sin blogg kallade bussförare för idioter."

Människosyn, kapitalism, ja herrejävlar så en del får till det. Till saken hör ju att jag inte riktigt uttryckte saken på det viset. Man måste läsa alla ord när man läser, vilket denna kvinna inte klarade av. Du vet det där vanliga, att man inte kan plocka ut ett ord eller mening ur sitt rätta sammanhang, för då blir det någonting helt annat.

Jag är en hygglig kille, jag berättar inte vad den här lilla röd-
st(r)umpan heter, det är hon inte värd.

Kapitalist, jo jag tackar, är det så alla småföretagare kallas i hennes kretsar? Småföretagarna som bär upp landet Sverige. Där säkert 80 % av alla ägare har klart sämre lön per arbetad timme än de hundratusentals människor som får sin försörjning från just de små företagen.

Själv försörjer mitt företag ca 15-20 människor vilka samtliga har betydligt mer per arbetad timme än vad jag har. Då blir man kallad kapitalist!

Otack är världens lön, så hejsan svejsan sossar, räkna inte med min röst nästa gång. Inte då heller.

Så nu kan du själv avgöra vem som är vem i min rubrik. Jag vet vad jag tycker.