Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, augusti 27, 2009

Killen i framkant

Jag måste ju säga att det är några personer som visar upp bussbranschen för hela världen på ett annat sätt än vad journalister gör i puttriga och mysiga hemma-hos-reportage hos diverse bussåkare.

En sån person är Daniel på Ljungskilebuss. En orädd snubbe från Västkusten som på sin blogg skjuter på allt som rör sig. Så vild i sitt skjutande att han nu säger sig måste stänga ner sin blogg. Inte bra. Men på sätt och vis förståeligt.

Skotten har träffat för många Jantelagsriddare. Jantelagsriddare ska kämpas ner till sista man, men det räcker inte med bara en gubbe som gör det.

Jantelagsriddare ploppar upp fortare än de förgörs, det är tråkigt.

Daniel visar också, förutom sin skjutvilja, att det är manligt att cykla inomhus ! Själv tycker jag det är en aning mesigt, att lyfta lite skrot några dagar i veckan på gym är numera min melodi. Förutom att dunka gula bollar över ett nät.

Han visar att det är manligt att vilja gå ner i vikt och se bra ut, fast man är kille. Att det är manligt att offra knät i en fotbollsmatch. Att det både manligt och mänskligt att engagera sig i skogsbränder, trafikolyckor och annat elände. Som dygnet runt står till samhällets förfogande via Räddningstjänsten när tragedier slår ner i verkligheten. Eller i varje fall runt Ljungskile.

Att det är manligt och rakryggat att stå för sina åsikter och göranden, även om inte en enda klappar honom på axeln och säger, -bra gjort Daniel.

Så då gör jag det nu : ”- bra jobbat Daniel Olsson, Ljungskilebuss”. Du är ett föredöme, alla borde säga vad de tycker och inte gömma sig bakom bussar, organisationer och sina fruar.

Stäng inte din blogg, mjuka möjligen upp din attityd, men sluta inte att skriva om det du tycker är fel.