Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, februari 05, 2014

Då var det klart

Nu har jag varit hos Farbror Doktorn och gjort två saker.

A/
lämnat blodprov för prostatacancertest. Har därmed även bidragit till läkarkonstens forskning om just prostatacancer. Viktigt. Läs gärna mitt föregående inlägg om detta. OBS. Om jag inte varit tillräckligt tydlig: Det finns ingen som helst misstanke att jag har prostatacancer, provet ingår i ett forskningsprojekt som alla män kan vara med i. OBS igen. Nedanstående bild är autentisk, dvs det är min arm som nålen sitter i. Obehagligt.


Nu är jag därmed också forskningsobjekt i två viktiga projekt, forskning kring prostatacancer och sedan tidigare även i en forskning kring stroke.

Känner mig faktiskt lite stolt att jag på så sätt är med, visserligen i en synnerligen blygsam roll, men ändå, i stora viktiga projekt för kommande generationer. T.ex mina barnbarn kanske får nytta av att farfar en gång i tiden deltog.

B/
Jag har en tydligt artros i mitt knä. Sannolikt även en trasig menisk, men läkaren avrådde mig från att operera den. Han bedömde risken som hyggligt stor att det inte skulle bli bättre, i värsta fall till och med lite sämre på grund av att jag även har artros, dvs lite utsliten "stötdämpare".

Bättre att undvika löpning på hårda underlag, onödiga hopp och skutt och framförallt fortsätta med att träna så alla benmuskler orkar hålla upp kroppen. Cykling är väldigt bra t.ex.

Därmed stänger vi för idag Görans sjukjournal.