Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, februari 07, 2014

Oj, jag kanske anses sexig

Tänk vilken viktig uppgift forskning har. Nu har en studie, på riktigt alltså, kommit fram till att vissa kvinnor tycker att män i cykeldräkt är sexiga.

Foto: Doug Pensinger

Ju snabbare man cyklar, desto sexigare. Såvida kvinnan inte äter p-piller, då spelar varken cykeldräkt eller snabbhet någon roll längre.

Biologerna tror att det handlar om en nedärvd förmåga hos kvinnor att hitta en bra framtida partner med friska gener. Uppenbarligen förstör p-piller den viktiga förmågan att se hur sexig en cyklist egentligen är.

När jag läste den här artikeln, i en kvällsblaska, så trillade polletten ner. Det var alltså därför som jag inte fick ha min cykeltrainermackapär i vardagsrummet utan nere i källare. Hustrun var rädd att den kvinnliga delen bland grannarna skulle se mig genom fönstret när jag cykeltränade. Det var nog det som var skälet, där har vi det.

Men det vete fasicken om studien stämmer. När jag läste den här artikeln, så klädde jag på mig cykelkläderna, gick ner i källaren och körde ett stentufft pass där jag hojade jättefort i nästan trekvart.

När jag kom upp darrig i benen, och svetten rinnande på hela kroppen hoppades jag ju att jag skulle få lite spännande kommentarer av hustrun, kanske något spännande ögonkast upp mot sovrummet eller så.

Men icke, jag märkte ingen skillnad mot tidigare, samma ljuva mottagande av hustrun som andra gånger jag tränat andra saker med andra typer av kläder.

Så jag tror kvällsblaskan ljuger ännu en gång. Jag som hade hoppats att det dom skrev för en gång skull skulle vara sant.