Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, augusti 26, 2014

Igår stog investeringsfönstret på vid gavel

Igår köpte jag en chokladask. Den dyraste choklad som jag någonsin köpt. Till hustrun såklart.

Som en liten extra present till asken visade försäljaren det här och sa att jag fick den på köpet.


Sen drog han av täcket och ja ba "-what the f..., ere sant, får jag den på köpet?"
"-Yepp", sa killen.



En Golf Sportcombi GT 2,0. Jo jag tackar.

Allvarligt då. Det var tid att byta bil, och jag tyckte det var dags att downsiza lite. Behöver ingen stor bil längre, den här räcker fint. Känns lika stor som BMW:n, men kostar rätt mycket mindre. Dessutom fick jag med allehanda skojsiga tekniska lösningar som hade kostat skjortan på en BMW.

Så nu kör jag alltså en Folka, det var längesedan. Tror det var nånstans runt 1971 som jag köpte min första bil, en brun begagnad Bubbla, för någon tusenlapp eller två. Cirkeln är slutet.

När investeringsfönstret redan var vidöppet passade jag på att inhandla ett par nya cykeldojor. Vita såklart. I kanotstorlek. Vi har ju redan vita bussar i företaget, nu också en vit VW Golf och då ska det även vara vita skor. Punkt.

Läs här vad tillverkaren tycker om dem. Vem kan motstå sånt? Tävlingsklass, halleluja. Läser man mellan raderna förstår ju var och en att nu jäddrar kommer både backar och långdistanser att klaras galant utan någon som helst ansträngning. Ska bli riktigt skönt att bara liksom sitta med och styra hojen.

Landsvägssko i tävlingsklass som är tillverkad med Shimanos Dynalast-teknologi för en bättre kraftöverföring och effektivitet på långa sträckor. R170-skon har en kolfibersula med ihåliga kanaler för ökad styvfasthet och lägre vikt samt en flexibel och ventilerande ovandel i syntet och mesh.