Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, augusti 07, 2014

Sista finputsen inför Mälaren Runt

Det är nära nu. Idag sista cykelturen innan Mälaren Runt. Det blev en enkel historia på ungefär en timme i lugn och behaglig takt, typ Latte Audax. Kändes lagom skönt.

Blev dock lite oroad över att baksidan av ett lår har börjat kännas av lite. Inte bra. Gick direkt på handboken för Cyklistens Anatomi och började omgående med Hamstringsadduktorstretch. Man fattar ju direkt att det är det man ska göra, eller hur?

För undvikande av alla tänkbara missförstånd, så är det inte jag på bilden. Tyvärr.

Sedan gick jag över till det viktigaste, finputsningen av hojen. Det stänkte upp lite smuts när jag råkade köra igenom en liten vattenpuss under morgonturen. En ren cykel är en snabb cykel, sägs det, så det gäller att vara noga och ta tillvara alla tänkbara trix för att klara loppet.

Min egen kolhydratladdning pågår för övrigt för fullt.


Om du vill följa min grupp under loppet så får du hålla koll på den här bloggen under lördagen. Jag har för avsikt att vid de fyra lite längre stoppen skriva en snabbrapport på bloggen. Vi kommer att göra stopp i Läggesta, Torshälla, Köping och sist i Enköping. Och emellanåt korta minutstopp för att pusta ut/dricka/äta energibars. Väderprognosen säger att det kommer att bli en varm dag så det gäller att dricka mycket.

Det här upplägget är i alla fall vad vår grupps Teamleader Anders Johansson tänk sig preliminärt som grundplan. Sen får vi se vad det blir när vi väl är på rull. I vår grupp kommer vi att vara 20 cyklister.

Ja, det var väl allt just nu tror jag. Spänningen stiger. I alla fall min.