Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


fredag, september 12, 2014

Äntligen, säger äntligen

Jamensådärdå. Då är gymsäsongen igång igen. Äntligen fick jag så att säga tummen ur.


Köpte häromdagen, liksom min hustru, ett träningskort på Puls & Träning i deras nyöppnade gym ett stenkast hemifrån.

Litet, fräscht och med allt man kan tänkas behöva för ett bra gympass.

Började med att liksom känna in de nya maskiner och testa hur de funkar. Lite modernare än de på gymmet på Frescati som jag använt de senaste 5 åren.

Fokuserade idag mest på överkropp, har fortfarande en släng av träningsvärk i låren efter löpningen i onsdags. Vill inte gärna ha ännu mer sånt för på söndag är en 15-milatur på cykeln planerad.

Min målsättning är att köra tre gympass i veckan. De närmsta veckorna för att bygga upp vanlig funktionell styrka i hela kroppen igen. Sedan blir det mer utförsåkningsspecifik styrka inför sportlovsresan till alperna inkluderat mjölksyraträning.

Och efter någon vecka eller två av nedvarvning drar jag sedan igång den cykelspecifika styrketräningen.

Till detta ska läggas de två obligatoriska spinningpassen per vecka med Team Rynkeby plus en tennistimme i veckan. Blir tufft men en sak är klar. Precis som inför alla de utmaningar jag gjort vill jag vara så förberedd och vältränad som det någonsin går. Allting blir så ofantligt mycket roligare då.