Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


tisdag, september 23, 2014

Team Rynkeby Stockholm. Nu är vi IGÅÅÅÅÅNG

I går hade vi kickoff i Team Rynkeby Stockholm.

Mycket info och presentationer av var och en, du vet "Hej, jag heter Göran Demnert, jag är bara 63 år, gift och har vuxna barn osv osv osv, Jag började cykla osv osv osv". Du känner säkert till principen.

Vi var väl bortåt 30-35 personer. Totalt kommer vi att bli 41 cyklister och ett 10-tal i det s.k. coreteamet, dvs de som kör före och efter med lastbilar med cyklisternas bagage och all mat som de ser till att cyklisterna får i sig under dagarna. Enligt uppgift de riktiga hjältarna i det här projektet.

Du kanske tror att det här bara är en kul grej för cykelnördar, att hoja från Sverige till Paris? Big mistake, om du tror det.

Team Rynkeby är en jättestor välgörenhetsorganisation som samlar in pengar till Barncancerfonden. Det är det som är det primära, avslutningscyklingen är bara en kul avslutning på ett års hårt jobb. För cykelnördar.

Så, käre läsare, nu gör vi det enkelt om du är ett företag eller sitter och jobbar på ett företag. Hur mycket är du/ni beredda att skänka till Barncancerfonden? Alla bidrag är jättevälkomna oavsett storlek. Är du/ni intresserade av ett sådan samarbete så hör av dig så förmedlar jag kontakten vidare till de som nu sitter i sponsorgruppen.

I vårt team finns nu olika ansvarsområden där alla i teamet ska vara med i minst en grupp. Jag är med i gruppen PR o Kommunikation. Ska bli kul.

Redan på lördag startar den gemensamma fysiska träningen, med spinning, sedan blir det varje lördag och senare i höst ytterligare en träningsdag. I vår kommer vi att cykla på söndagar.

Det här året kommer att bli stentufft på många olika sätt. Men stenkul, det säger alla som varit med. Tror jag säkert, för av 41 cyklister har 26 st deltagit i Team Rynkeby tidigare år. Det var ca 150 sökande till de här 15 nya platserna. Jag är en lucky man som kom med, det måste man säga. Min hustru kanske inte riktigt håller med, men hon stöttar mig till 100 % i det här projektet. Plus alla andra projekt jag ger mig på. Det är en fin kvinna min fru.

Här en bild från igår då grupperna snackade ihop sig lite. Jag har märkt ut vår teamleader, Kapten Patrik, det är han som är under pilen.


Det var lite häftigt att möta alla ny kompisar som man ska dras med i nästan ett år. En fantastisk  härlig blandning i alla åldrar och i alla yrkesgrupper. Alla var tokladdade som galopphästar i startboxen. Man kunde nästan känna urkraften i rummet som bara ville ut och sätta igång.

Men nu är det på riktigt, nu är Team Rynkeby Stockholm igång och på G. Här ska samlas rekordmycket pengar de kommande 10 månaderna.

Du hjälper väl till med det du kan bidra med?