Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


måndag, juli 16, 2007

The Land Of Jantelagen

Läste idag en artikel om IKEA:s framfart inom möbelindustrin. De expanderar så oerhört att ”vanliga” möbelaffärer måste slå igen.

Min tolkning av artikeln är att den var en aning missunnsam, lite sådär att nu jä… har IKEA gått för långt. Nu hamnar en del på bar backe pga att IKEA har blivit för stort och dominerande på marknaden.

Men hallå, ett företags livsnerv är ju att växa, men uppenbarligen inte för mycket. För då träder Jantelagen ikraft och förvandlar den hyggliga och genomvanliga Ingvar till Stora Stygga Vargen.

T.o.m stora MIO måste enligt artikeln skära ner. Jag som personligen verkligen stöttat MIO genom att köpa en svindyr soffa, en mindre svindyr skinnfåtölj och en rent av billig skinnpuffpall. För att inte nämna det nästan gratis tidningsstället.

Å andra sidan kan jag förstå att de har det svårt, för det möbeltempel som jag och hustrun bevistade var så himla tråkig, att jag var tvungen att konsumera för att inte hamna i koma.

Nä, nu hejar jag ännu mer på IKEA, kör över gnällspikarna bara.