Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


lördag, november 03, 2007

Dyrbar njutning

Vilket fyndvin vi råkade hitta i vår lilla anspråkslösa vinkällare. En Clos Dière Cuvèe I årgång 2000. Made by svensken Lars Torstensson på vingården Rabiega i Provence i Frankrike.

Vi köpte flaskan i början av 2005 för hemska 313 kr och har i princip glömt bort den sen dess. Ända tills en tidning häromdagen skrev att just det vinet var ett av värlens absolut bästa i sitt slag. De skrev också att de få som hade lyckan att ha kvar någon flaska i sin ägo kunde skatta sig lycklig.

Vet du vad? Vi köpte två flarror av denna ädla vara. Well, som jag sagt i ett tidigare inlägg; det framgår mer och mer att jag konverterats till spåman.

Självklart öppnade vi med stor spänning flaskan idag för att njuta den tillsammans med en välgräddad (!) lammstek med mandelpotatis- och kantarellgratäng och med svartvinbärsgelé därtill.

Oj vilken njutning det blev. Vilken attans tur att vi har en flaska till. Någon som vill köpa den? Utgångspris 1000 bagis. Någon?